nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Panggil Guan Eng & Tommy bantu siasatan SPRM

2 JUN: Pemuda Negara menggesa Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) memanggil bekas Menteri Kewangan, Lim Guan Eng dan bekas Peguam Negara, Tan Sri Tommy Thomas berhubung arahan membatalkan pembekuan akaun bank seorang taikun hartanah.

Jelas Koordinator Pemuda Negara Negeri Sembilan, Datuk Sri Sanjeevan Ramakrishnan, perkara tersebut melibatkan integriti seorang bekas menteri justeru ia tidak perlu dipolitikkan.

“Saya rasa apa yang dilaporkan Free Malaysia Today sudah memadai untuk SPRM melakukan siasatan ditambah pula Timbalan Pesuruhjaya SPRM (Datuk Seri Ahmad Khusairi Yahaya) semalam telah mengeluarkan kenyataan akan melakukan siasatan.

“Saya minta pihak terlibat dan pihak di luar jangan politikkan isu ini, sebab benda ini bukan isu politik,” katanya selepas membuat laporan di Ibu Pejabat SPRM Putrajaya, hari ini.

Beliau menambah, siasatan SPRM juga adalah jalan terbaik untuk Guan Eng dan Tommy membersihkan nama mereka jika tidak bersalah.

Sementara itu, Koordinator Pemuda Negara Selangor, Muhamad Mizan Adli Mohd Noor turut mempersoalkan kepentingan Guan Eng dengan ahli perniagaan terbabit.

“Adakah ahli perniagaan ini didakwa selepas gagal membayar wang 1Malaysia Development Malaysia Berhad (1MDB) yang dikatakan telah diterima daripada akaun bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak?

“Kenapa Peguam Negara ketika itu akur kepada permintaan menteri sedangkan ini adalah jelas di luar bidang kuasa menteri tersebut?

“Mengapa ahli perniagaan tersebut tidak menggunakan perkhimatan peguam atau menghubungi Peguam Negara secara terus?” katanya.

Turut hadir membuat laporan ialah Koordinator Pemuda Negara Wilayah Persekutuan, Adi Ikmal Isa.

Free Malaysia Today melaporkan, Guan Eng didakwa pernah meminta Jabatan Peguam Negara membatalkan arahan pembekuan melibatkan beberapa akaun bank milik seorang taikun hartanah yang sedang disiasat berhubung transaksi kira-kira RM4 juta dana berkaitan 1MDB.

Menurut laporan tersebut ia melibatkan beberapa dokumen turut mendapati permintaan Guan Eng yang dibuat pada akhir Mei tahun lepas itu dipenuhi oleh Tommy yang merupakan Peguam Negara ketika itu dalam tempoh 2 minggu.

Tindakan Guan Eng itu tidak disenangi pihak yang rapat dengan penyiasatan kes melibatkan taikun hartanah tersebut. – Oleh ASLINDA NASIR

Get real time updates directly on you device, subscribe now.