nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

13 hari tanpa kematian akibat COVID-19

3 JUN: Tiada kematian baharu pesakit COVID-19 dilaporkan hari ini, menjadikan hari ke-13 berturut-turut tanpa kematian akibat wabak berkenaan di negara ini.

Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah berkata, secara keseluruhan, 93 kes baharu dilaporkan hari ini dan daripada jumlah tersebut, sebanyak 91 kes baharu melibatkan warga asing dengan 55 kes dikesan di Pusat Tahanan Imigresen Bukit Jalil dan 36 kes dari kluster Pedas.

“Hanya dua kes adalah dalam kalangan rakyat Malaysia. Tiada kes import yang mendapat jangkitan di luar negara,” katanya dalam sidang media di Putrajaya, hari ini.

Dalam perkembangan berkaitan, beliau memaklumkan bahawa seramai 61 pesakit pulih dan dibenarkan pulang ke rumah hari ini, menjadikan jumlah kes pulih kepada 6,531 kes, iaitu 81.9 peratus daripada jumlah keseluruhan kes.

Keseluruhannya, jumlah kes positif di Malaysia setakat ini adalah sebanyak 7,970 kes, di mana 1,324 kes aktif dengan kebolehjangkitan COVID-19.

Sebanyak enam pesakit dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU), dengan dua daripadanya memerlukan bantuan pernafasan.

Dr Noor Hisham turut meminta pihak majikan memainkan peranan dalam mengekang penularan COVID-19 berikutan beberapa faktor yang dikenal pasti menyumbang kepada penularan penyakit berjangkit dalam kalangan pekerja.

Jelas beliau, antaranya adalah isu tempat penginapan, kebersihan kendiri dan persekitaran di tempat tinggal serta tempat kerja.

“Memberi pendidikan kepada pekerja mengenai amalan kebersihan kendiri, persekitaran di tempat kerja dan tempat tinggal, serta langkah pencegahan, dan menyediakan penginapan yang kondusif untuk memastikan penjarakan sosial yang selamat dapat diamalkan.

“Selain itu, majikan perlu memantau dan memastikan amalan pencegahan jangkitan dipraktikkan pekerja di tempat kerja dan tempat penginapan mereka,” katanya.

Beliau menambah, majikan juga perlu menyaring pekerja bukan warganegara terutama dalam sektor pembinaan dan keselamatan di semua Zon Merah seperti yang diarahkan kerajaan.

“Pekerja bukan warganegara dari Zon Kuning dan Zon Hijau pula digalakkan disaring dengan inisiatif majikan masing-masing,” katanya. – Oleh ASLINDA NASIR

Get real time updates directly on you device, subscribe now.