nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Laluan Mudah Mohd. Sharim di DUN Chini

GELANGGANG Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Chini bermula hari ini dengan menyaksikan tiga penjuru merebut kerusi itu pada 4 Julai ini.

Mohd. Sharim Md. Zin, 41, calon Barisan Nasional (BN) akan ditentang Timbalan Ketua Bahagian Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) Pekan, Datuk Tengku Zainul Hisham Tengku Hussin, 64, dan aktivis masyarakat Mohd. Syukri Mohd. Ramli.

PRK ke-11 ini sejak Pilihan Raya Umum Ke-14 lalu menjadi ujian pertama buat Perikatan Nasional (PN) yang terbentuk akhir Februari lalu menentukan sokongan rakyat terhadap perikatan itu.

Selain itu kesinambungan kerjasama Muafakat Nasional antara UMNO dan Pas yang mula terbentuk sejak PRK Parlimen Cameron Highlands.

Menariknya PRK kali ini, buat kali pertama Pakatan Harapan (PH) tidak meletakkan calon dengan alasan kerisauan terhadap aspek keselamatan pengundi berikutan penularan wabak COVID-19.

Melihat kepada statistik jumlah jangkitan COVID-19 di negara ini yang menunjukkan trend penurunan ia bukan satu alasan untuk PH meletakkan calonnya bertanding di situ.

Lebih menarik inilah kali pertama PRK diadakan dalam suasana negara berdepan COVID-19.

Sudah tentu peringatan demi peringatan dikeluarkan oleh kerajaan supaya semua pihak mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan kerajaan.

Namun PRK tetap diadakan bagi mengisi kekosongan kerusi DUN Chini selepas penyandangnya, Allahyarham Datuk Seri Abu Bakar Harun meninggal dunia pada 6 Mei lalu akibat serangan jantung.

Secara tradisinya DUN Chini merupakan kubu kuat BN. Pemilihan calon anak peneroka merupakan pilihan tepat kerana hanya anak peneroka memahami masalah dihadapi komuniti di situ.

Mohd. Sharim, bekas pegawai kepada Allahyarham Abu Bakar sudah tentu memahami masalah serta rencam masyarakat peneroka di Chini.

Maka mudah bagi peneroka mengenali beliau kerana sentiasa bersama komuniti itu dalam apa jua keadaan.

Jika dikaji diatas kertas Mohd. Sharim dijangka memperoleh majoriti besar namun ia tidak boleh dipandang ringan tetapi perlu bekerja keras memastikan DUN Chini tidak terlepas ke tangan pihak lain.

Momentum rakyat terhadap PN masih kuat dan kesempatan itu perlu diambil jentera BN serta Pas dalam ‘mengikat’ lebih erat hati pengundi kawasan itu.

Bagaimanapun ia tidak boleh dipandang ringan dengan kempen perlu diteruskan supaya hati pengundi tidak beralih arah kepada calon lain.

Ditentang dua calon Bebas iaitu Tengku Zainul Hisham dan Mohd. Shukri, kedua-dua calon itu bakal berdepan hilang wang pertaruhan jika melihat suasana ‘iklim’ politik negara ketika ini.

Faktor tersebut boleh dianggap mempengaruhi undi pada 4 Julai. Harapan pengundi DUN Chini amat besar supaya legasi Allahyarham Abu Bakar serta BN dapat diteruskan di kawasan itu. – MOHD. FAIRUZ YUSOF

Get real time updates directly on you device, subscribe now.