nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kerajaan haramkan buku hina Jata Persekutuan

2 JULAI: Kerajaan mengharamkan buku bertajuk ‘Rebirth: Reformasi, Resistance, and Hope in New Malaysia’ selepas didapati menghina Jata Persekutuan pada kulit hadapannya.

Warta Kerajaan Persekutuan yang dikeluarkan semalam dan disiarkan oleh Jabatan Peguam Negara menjelaskan, pengharaman terhadap buku tersebut diambil mengikut Perintah Mesin Cetak dan Penerbitan (Kawalan Hasil Penerbitan Tidak Diingini) 2020.

Dalam warta itu, buku tersebut akan dilarang daripada dicetak, diimport, dihasilkan dan diterbitkan semula, dijual, diedar dan dimiliki.

“Buku yang diterbitkan oleh syarikat strategik dan pembangunan penyelidikan yang beralamat di Petaling Jaya itu dipercayai boleh memudaratkan ketenteraman awam.

“Mana-mana undang-undang dan yang mungkin memudaratkan kepentingan negara adalah dilarang secara mutlak di seluruh Malaysia,” kata warta itu.

Terdahulu, buku tersebut tular di laman Facebook selepas muka hadapannya memaparkan lukisan mirip Jata Negara dengan seorang kanak-kanak berbogel di atas bulan dan bintang serta imej dua ekor harimau diubah suai selain menambah bentuk seekor buaya di bahagian bawah yang biasanya tertera cogan kata Bersekutu Bertambah Mutu.

Difahamkan buku berkenaan telah terjual lebih 300 naskhah dan setakat ini, polis sudah menerima 32 laporan berhubung perkara itu.

Kes tersebut disiasat di bawah Seksyen 5 Akta Lambang dan Nama (Mencegah Penggunaan Tidak Wajar) (Pindaan) 2016, Seksyen 4(1) Akta Hasutan 1948, Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 serta Seksyen 8 (1) Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.