nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Hanya murid sihat boleh kembali ke asrama

10 JULAI: Hanya murid yang sihat sahaja dibenarkan kembali ke asrama sebaik sahaja sekolah dibuka secara berperingkat mulai 15 Julai ini.

Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, syarat itu terkandung dalam Garis Panduan Pengurusan Asrama Sekolah yang disediakan Kementerian Pendidikan dan dipersetujui Mesyuarat Khas Menteri-Menteri Mengenai Pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Menurut beliau, saringan kesihatan perlu dilakukan semasa pendaftaran masuk ke asrama manakala katil murid dijarakkan satu meter antara satu sama lain dan bahagian bawah katil dua tingkat sahaja yang digunakan.

“Tanda penjarakan satu meter disediakan untuk murid beratur bagi semua bilik khas yang bersesuaian seperti tandas, bilik air/ mandi, bilik cuci,bilik gosok dan pantri.

“Jadual penggiliran waktu makan disediakan di dewan makan sekiranya perlu dan alat pengimbas suhu badan perlu disediakan di asrama,” katanya dalam sidang media, hari ini.

Ismail Sabri menambah, bagi pengurusan dewan makan asrama, hanya sajian makanan secara bufet, berhidang secara individu atau berbungkus dibenarkan.

Beliau menyatatakan, sekiranya terdapat murid yang bergejala, pihak pentadbiran perlu mendapatkan nasihat Pejabat Kesihatan Daerah (PKD) dan memaklumkan ibu bapa/penjagauntuk membawa murid pulang.

“Murid yang bergejala juga perlu diletakkan di bilik sakit/kesihatan dan diasingkan daripada murid sakit yang lain,” jelasnya.

Ismail Sabri memberitahu, sebagai langkah keselamatan, Kementerian Kesihatan akan menjalankan ujian saringan COVID-19 secara rawak di asrama-asrama.

“Garis panduan ini juga diguna pakai di Maktab-Maktab Rendah Sains MARA (MRSM),” ujarnya.

Beliau berkata, pelajar-pelajar Tingkatan 4 dibenarkan untuk pulang ke asrama bermula 15 Julai 2020,manakala pelajar-pelajar tingkatan lain dibenarkan pulang bermula 3 Ogos 2020.

“Bagi asrama di sekolah-sekolah rendah, khususnya di kawasan pedalaman, pelajar Tahun 5 dan 6 juga dibenarkan pulang ke asrama pada 15 Julai 2020,” katanya.

Dalam perkembangan lain, Ismail Sabri memberitahu, mesyuarat berkenaan bersetuju untuk mempertimbangkan semula had maksimum 250 peserta atau pengunjung bagi majlis agama,
sosial dan rasmi seperti mesyuarat, perhimpunan, latihan serta jemaah masjid, surau dan rumah ibadah bukan Islam.

“Mesyuarat khas telah bersetuju untuk menyelaraskan had maksimum peserta atau pengunjung mengikut kapasiti ruang serta pematuhan penjarakan sosial bermula 15 Julai 2020,” jelasnya. – Oleh HUSSAINI AMRAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.