nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kuarantin rumah: Buat segera ujian kedua atau polis tangkap dan dakwa

26 JULAI: Polis Diraja Malaysia (PDRM) akan memburu semua individu yang masih belum tampil untuk melakukan ujian saringan kedua pada hari ke-13 mereka jalani perintah kuarantin di rumah.

Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, berkata pihak berkuasa tidak akan teragak-agak kali ini untuk mengambil tindakan ke atas individu terbabit.

Justeru, beliau dengan tegas mengarahkan individu terbabit menghubungi Pejabat Kesihatan Daerah (PKD) yang terdekat untuk melakukan ujian saringan kedua.

“Mulai esok (27 Julai 2020), PDRM akan mengambil tindakan menangkap dan mendakwa di mahkamah individu-individu yang masih belum tampil untuk ujian saringan kedua pada hari ke-13 home quarantine,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Berdasarkan kenyataan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) kelmarin, terdapat hampir 2,000 yang menjalani kuarantin di rumah gagal melakukan saringan kedua seperti mana SOP.

Sementara itu, Ismail berkata dari Jumaat lalu sehingga kini, seramai 839 individu telah pulang ke tanah air melalui pintu masuk sempadan antarabangsa dan kesemua telah ditempatkan di enam Stesen Kuarantin.

“Stesen terlibat di Kuala Lumpur, Negeri Sembilan dan Johor. Mereka telah pulang dari 17 negara iaitu Indonesia, Singapura, Vietnam, Brunei, Qatar, Pakistan, Arab Saudi, Hong Kong, India, UAE, Jepun, Turki, Korea Selatan, Iran, Bangladesh, China dan Australia,” katanya.

Dalam perkembangan sama, Ismail Sabri memberitahu tiada kertas siasatan baharu dibuka pihak polis serta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) sejak dua bulan lalu membabitkan kes berita palsu berkaitan COVID-19.

Beliau berkata, keputusan ini sekali gus menunjukkan kesedaran masyarakat sudah meningkat mengenai kepentingan untuk tidak berkongsi berita palsu.

“Namun, PDRM dan SKMM kini sedang dalam proses penilaian beberapa laporan yang diterima berkenaan berita palsu mengikut peruntukan undang-undang sedia ada.

“Saya berharap kesedaran ini berterusan dan kita tidak lagi berdepan berita palsu yang merugikan negara serta menghuru-harakan semua pihak,” katanya.

Ismail Sabri memaklumkan, sebanyak 266 kertas siasatan sudah dibuka PDRM dan SKMM berhubung berita palsu berkenaan setakat semalam

Daripada jumlah itu, beliau berkata, 172 kes masih dalam siasatan, 30 kes didakwa di mahkamah, 12 diberikan notis amaran dan 17 mengaku bersalah.

“Sebanyak 357 penafian dan penjelasan mengenai berita palsu telah dihebahkan kepada orang ramai oleh Pasukan Respons Pantas (PRP) Kementerian Komunikasi dan Multimedia (KKMM) yang ditubuhkan bagi membendung penyebaran berita palsu berkaitan COVID-19.

“Orang ramai diingatkan berhati-hati sebelum menyebarkan sebarang kandungan yang diragui kesahihannya, dan boleh menyalurkan maklumat kepada PRP melalui talian 03-8911 5103 atau melayari laman web: www.sebenarnya.my untuk menyemak kesahihan berita,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.