nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Affin bantu pelanggan selepas moratorium berakhir

28 JULAI: Affin Bank Bhd menjangkakan mengalami kerugian pengubahsuaian sebanyak RM80 juta berikutan moratorium enam bulan dari April hingga September, 2020.

Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan, Wan Razly Abdullah Wan Ali berkata, menjelang berakhirnya moratorium, bank itu secara aktif telah berkomunikasi dengan pelanggannya berkaitan dengan kemampuan mereka dalam menguruskan komitmen kewangan mereka.

“Orang ramai memerlukan lebih dari enam bulan untuk pulih, oleh itu, kerajaan telah berhubung dengan bank-bank dan kami melihat bagaimana untuk membantu pelanggan,” katanya kepada pemberita selepas Mesyuarat Agung Tahunan ke-44 Affin Bank di ibu negara semalam.

Memetik laporan Bernama, bank itu tetap komited untuk menyokong kesejahteraan kewangan pelanggannya dan juga memastikan kesinambungan perniagaan pelanggan.

“Kami telah berhubung dengan kira-kira 800 pelanggan perusahaan kecil dan sederhana (PKS) dan hanya 50 yang datang kembali untuk menyusun semula pinjaman mereka, tetapi ia masih terlalu awal untuk membuat kesimpulan.

“Mungkin ramai yang masih berharap agar ekonomi pulih dengan pantas, mudah-mudahan ia berlaku pada suku keempat tahun ini,” katanya.

Sementara itu, Wan Razky berkata, Affin telah memperkenalkan pelan transformasinya, dikenali sebagai “Affinity in Motion” (AIM22) untuk tahun kewangan 2020-2022.

Katanya, menurunkan kos keseluruhan dana dengan menyusun semula lembaran imbangan dan transformasi digital untuk mengurangkan jurang digital bank itu dengan bank-bank lain.

AIM22 juga akan memberi tumpuan kepada modal insan dan produktiviti, serta meningkatkan pengurusan risiko melalui pengurusan kualiti aset yang dipertingkatkan, risiko kecairan dan inisiatif pengurusan modal.

“Ini adalah sebahagian daripada inisiatif ‘Advance 30’ kami. AIM22 akan mengambil kira perkara penting seperti meningkatkan margin faedah bersih, meningkatkan pendapatan berasaskan yuran, mengurangkan kos dana, menguruskan kos dan mengembangkan kemampuan digital kami,” katanya

Wan Razly berkata bank itu telah meningkatkan teknologi digitalnya untuk menawarkan produk dan perkhidmatan kewangan yang mesra pengguna bagi memenuhi keperluan pelanggan.

Ia telah berjaya melaksanakan perbankan Internet runcit yang baharu dirombak pada bulan Julai 2020 dan melancarkan platform perbankan Internet korporatnya, AffinMax.

“Ketika ini, akibat daripada penularan COVID-19, ahli lembaga pengarah dan anggota pengurusan kanan telah menawarkan diri untuk melakukan pengurangan gaji hingga 10 peratus,” katanya.

Keuntungan bersih Affin Bank susut kepada RM123.57 juta pada suku pertama yang berakhir pada 31 Mac, 2020 daripada RM137.23 juta pada suku pertama 2019.

Penurunan itu disebabkan oleh peruntukan tambahan untuk kerugian susut nilai kredit sebanyak RM117.1 juta dan juga perbelanjaan overhed yang lebih tinggi sebanyak RM27.7 juta.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.