nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

546 lorong tikus untuk seludup PATI

29 JULAI: Kementerian Dalam Negeri (KDN) sudah kenal pasti 546 lorong tikus di seluruh negara yang sering digunakan sindiket pemerdagangan manusia untuk menyeludup pendatang tanpa izin (PATI) ke Malaysia.

Timbalan Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr Ismail Mohamed Said, berkata jumlah berkenaan adalah termasuk 169 lorong tikus di Kelantan termasuk lima terletak di Parlimen Bachok.

Ismail berkata KDN memang memandang serius isu kewujudkan lorong tikus berkenaan ia sering berubah-ubah kerana mahu mengelak kegiatan haram terbabit dikesan pihak berkuasa.

“Fenomena berkenaan sering menjadi masalah kepada pihak berkuasa mengesan kegiatan penyeludupan PATI. Kalau di Sabah dan Sarawak lagi sukar dikesan jika di kawasan sempadan berkenaan mempunyai ladang kelapa sawit tiada batas sempadan antara negara Malaysia dan Indonesia.

“Sebab itulah, kita mempunyai pelbagai strategi di bawah kementerian berkenaan termasuklah di KDN sendiri dengan kerjasama Polis Diraja Malaysia (PDRM), Agensi Kawalan Sempadan Malaysia (AKSEM) dan Pasukan Gerakan Am (PGA), Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) dan Angkatan Tentera Malaysia (ATM).

“Kita juga bekerjasama dengan ATM bagu melaksanakan Ops Benteng bagi menangani masalah pencerobohan sempadan dan penyeludupan termasuk menerusi sekatan jalan raya, operasi di lautan dan pemeriksaan mengejut,” katanya ketika menjawab soalan lisan di Parlimen sebentar tadi.

Ismail berkata demikian ketika menjawab soalan dikemukan oleh Ahli Parlimen PAS Bachok, Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz yang meminta menteri berkenaan menyatakan langkah strategik bagi mengesan lorong-lorong tikus aktiviti penyeludupan PATI ke dalam negara ini.

Mengulas lanjut, Ismail berkata pihak berkuasa sudah menahan 1,622 individu dan merampas barangan bernilai RM31.5 juta kerana terbabit kegiatan penyeludupan di sempadan negara sehingga Jun 2020.

Berikutan itu, Ismail berkata kerajaan juga meluluskan peruntukan bernilai RM45.1 juta kepada PDRM untuk membeli pelbagai aset baharu termasuk 200 kenderaan pacuan empat roda (4×4) dan 300 unit motosikal.

“KDN juga tidak pernah berkompromi atau melindungi mana-mana pegawai yang didapati berkomplot dan bersubahat dengan mereka yang terbabit dengan tekong untuk menyeludup PATI ke negara ini.

“Sebab itulah polis menahan ramai pegawai penguat kuasa yang didapati bersubahat dengan kegiatan penyeludupan PATI ke Malaysia, sebelum ini,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.