nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

ADUN DAP cabar dasar jawi patut disiasat Akta Hasutan

3 OGOS: Tindakan menurut Akta Hasutan wajar diambil ke atas seorang Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) DAP Pahang kerana mencabar di mahkamah dasar mewajibkan tulisan jawi di papan tanda perniagaan yang dikuatkuasakan kerajaan negeri.

Pengerusi Jawatankuasa Perpaduan, Kebajikan Masyarakat, Pembangunan Wanita dan Keluarga Negeri Pahang, Datuk Seri Shahaniza Shamsuddin berkata, tulisan jawi adalah sebahagian daripada bahasa Melayu yang menjadi bahasa kebangsaan dan hal ini termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan.

“Bukan dia (ADUN Tras, Chow Yu Hui) tak reti, tapi sengaja buat tak reti. Sebab apa? sebab nak tunjuk konon kita rasis bila kita pertahankan.

“Patutnya orang macam ni, kena diambil tindakan di bawah Akta Hasutan. Sebab apa? Sebab secara tidak lansung, menghasut orang lain percaya bahawa tulisan jawi adalah rasis dan menyusahkan,” katanya dalam hantaran Facebook beliau hari ini.

Tambah Shahaniza yang juga ADUN Kuala Sentul, bahasa Melayu termasuk tulisan jawi sepatutnya menjadi bahasa dan tulisan yang menyatupadukan rakyat.

“Semua warganegara mesti fasih berbahasa Melayu dan memahami tulisan jawi. Namun, kita selama ini tidak pernah mengambil sebarang tindakan kepada mereka yang langsung tidak boleh berbahasa Melayu atas dasar toleransi kaum demi jaga keharmonian bersama,” katanya.

Shahaniza juga menimbulkan persoalan kemungkinan tindakan ADUN tersebut merupakan satu cara DAP mahu mencari publisiti.

“Apapun, strateginya, tindakan tersebut ternyata mencabar bukan sahaja kedudukan bahasa Melayu (yang mana tulisan Jawi adalah sebahagian darinya) seperti yang termaktub dalam Perlembagaan tetapi juga memperlekeh dan memperlecehkan titah Kebawah Duli Yang Maha Mulia Sultan Pahang yang mahu tulisan jawi diperkasakan di negeri ini,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.