nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Suspek cemar Sg Gong didakwa minggu depan

5 SEPT: Menteri Alam Sekitar dan Air, Datuk Seri Tuan Ibrahim Tuan Man, membayangkan suspek yang disyaki terbabit dalam kes pencemaran sungai di kawasan perindustrian Sungai Gong, Rawang, akan mula didakwa minggu depan.

Menteri Alam Sekitar dan Air, Datuk Seri Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, pendakwaan itu akan dibuat mengikut Akta Kualiti Alam Sekeliling 1974 (Akta 127) dan Akta Industri Perkhidmatan Air Negara 2006 (Akta 655).

“Tindakan penguatkuasaan bersama pelbagai agensi seperti Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN), Jabatan Alam Sekitar (JAS), Lembaga Urus Air Selangor (LUAS) dan pihak berkuasa tempatan (PBY) sedang berjalan membabitkan Kerajaan Persekutuan dan Negeri.

“Saya ingin tegaskan bahawa kementerian tidak akan berkompromi menguatkuasakan peruntukan perundangan,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Terdahulu, empat lelaki pemilik kilang yang disyaki bertanggungjawab terhadap pencemaran sungai yang menyebabkan gangguan bekalan air kepada 1.2 juta akaun di tujuh daerah di Lembah Klang, direman selama enam hari bermula, hari ini.

Mengulas lanjut, Tuan Ibrahim memaklumkan, pindaan ke atas undang-undang sedia ada akan disegerakan untuk mengenakan hukuman lebih berat kepada pesalah untuk memberi pengajaran dan balasan setimpal dengan apa yang dilakukan.

“Pindaan dibuat akan membabitkan Seksyen 121 Akta 655, SPAN dan Akta 127,” katanya.

Pencemaran sungai ketika ini menyebabkan Loji Rawatan Air (LRA) Sungai Selangor Fasa 1, 2, 3 dan Rantau Panjang ditutup bermula Khamis lalu, menyebabkan 1,292 kawasan mengalami gangguan bekalan air tidak berjadual.

Semua LRA itu mula beroperasi semula pada jam 10.30 malam semalam dan mengambil masa 10 jam iaitu sehingga jam 8.30 pagi tadi untuk aktiviti pencucian dan pengepaman, sebelum dapat diagihkan kepada pengguna.

Sementara itu, Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari berkata, bengkel menyelenggara jentera berat yang dipercayai menjadi punca pencemaran Sungai Gong akan diarah untuk mengosong dan memulihkan semula tanah itu dengan segera.

Amirudin berkata arahan berkenaan terkandung dalam Notis Perlanggaran Syarat (7A) Pejabat Daerah dan Tanah Gombak, yang bakal diserahkan kepada pemilik premis terbabit, Isnin ini.

“Antara lain notis itu mewajibkan pemilik meroboh bangunan atau berdepan tindakan pihak berkuasa tempatan,” katanya.

Amirudin sebelum ini dilaporkan berkata sebuah premis dipercayai menjadi punca pencemaran selepas disyaki membuang bahan pelarut ke Sungai Gong yang mengalir ke Sungai Sembah iaitu antara sungai utama bagi Sungai Selangor.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.