nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Maklumat peribadi 1,400 rakyat Malaysia bocor

15 SEPT: Maklumat peribadi kira-kira 1,400 rakyat Malaysia dilaporkan antara data 250,000 individu yang bocor dari pangkalan data Zhenhua Data, sebuah syarikat yang dikatakan ada kaitan dengan tentera dan rangkaian perisikan di China.

Memetik laporan ABC News, syarikat tersebut menyimpan maklumat peribadi 2.4 juta orang termasuk 35,558 rakyat Australia yang terdiri daripada ahli politik, hakim, diplomat, wartawan dan hartawan.

Walau bagaimanapun, tidak dinyatakan secara terperinci jenis maklumat yang bocor itu.

Selain warga Australia dan Malaysia, data itu membabitkan butiran 52,000 warga Amerika Syarikat (AS), 10,000 warga India, 8,700 warga Britain, 5,000 warga Kanada, 2,100 warga Indonesia dan 138 warga Papua New Guinea.

Antara lain, data warga AS yang dikumpul turut membabitkan anggota tentera termasuk pangkat pegawai, jaringan politik dan potensi masa depan kerjaya ketenteraan.

Laporan itu turut mendedahkan bahawa Tentera Pembebasan Rakyat China dan Parti Komunis China adalah antara pelanggan utama Zhenhua Data, yang dilaporkan mempunyai 20 pusat pengumpulan data di seluruh dunia.

Selain maklumat dari sumber terbuka, beberapa butiran merangkumi data dipercayai dari rekod bank sulit, permohonan pekerjaan dan profil psikologi.

Data itu dibocorkan kepada ahli akademik AS, Chris Balding, yang pernah bekerja di Universiti Peking, sehingga 2018, sebelum meninggalkan negara itu.

Balding kemudian menyerahkan pangkalan data 2.4 juta orang itu kepada syarikat keselamatan siber Internet 2.0 yang berpangkalan di Australia, yang berjaya mendapatkan 10 peratus data terbabit.

Balding berkata, data itu membuktikan China melakukan pengawasan secara besar-besaran terhadap orang ramai di seluruh dunia.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.