nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

YPNM diminta buat laporan, kemuka bukti

23 SEPT: Yayasan Pengguna Negara Malaysia (YPNM) diminta membuat laporan secara rasmi kepada Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi berhubung dakwaan kegiatan menjual dan membeli minyak sawit secara haram di pasaran gelap.

Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi, Datuk Dr Mohd Khairuddin Aman Razali berkata, YPNM juga boleh mengemukakan bukti-bukti agar tindakan sewajarnya dapat diambil.

Menurut beliau, kementerian juga menggalakkan agensi dan persatuan industri sawit yang lain seperti FELCRA, FELDA dan Persatuan Minyak Sawit Malaysia (MPOA) supaya memberi maklum balas berkaitan dakwaan tersebut.

khairuddin
MOHD KHAIRUDDIN AMAN RAZALI

“Sekiranya terbukti terdapat salah laku pegawai, maka tindakan tegas mengikut undang-undang akan dilaksanakan.

“Kementerian sentiasa mengutamakan amalan berintegriti dalam semua urusan kerajaan,” katanya dalam kenyataan media, hari ini.

Mohd Khairuddin mengulas laporan media kononnya ada agensi kerajaan yang mengawal selia industri sawit tidak mengambil tindakan terhadap aduan berkaitan kegiatan berkenaan.

Selain itu, media turut melaporkan ada ‘orang dalam’ yang membantu untuk menjual minyak di pasaran gelap dan Presiden YPNM telah menghantar memorandum kepada Perdana Menteri supaya tindakan diambil ke atas sindiket industri sawit yang menjejaskan pendapatan pekebun kecil di seluruh negara.

Beliau menegaskan, setiap aduan yang diterima dikategorikan sebagai amat penting dan disiasat mengikut prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan serta peruntukan perundangan yang berkuat kuasa.

“Kementerian juga sedia maklum Lembaga Minyak Sawit Malaysia (MPOB) mengguna pakai Sistem Pemantau Sawit (SPS) sejak 2014 bagi mengawal selia setiap pergerakan kenderaan yang membawa minyak sawit untuk mengelakkan daripada terlibat aktiviti salah laku,” jelasnya. – Oleh HUSSAINI AMRAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.