nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Prorog mampu sejukkan suhu politik Malaysia -Pandikar

15 OKT: Bekas Yang Dipertua Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia, setuju dengan cadangan supaya Dewan Rakyat digantung atau prorog bagi memberi laluan kepada kerajaan menangani masalah penularan wabak COVID-19, sekali gus menyejukkan ‘suhu’ politik negara yang sedang panas sekarang.

Pandikar Amin yang juga Ketua Umum Pertubuhan Kebangsaan Sabah Bersatu (USNO), berkata beliau bersetuju dengan cadangan Presiden MIC, Tan Sri S.A Vigneswaran, supaya Dewan Rakyat digantung bagi memberi laluan kepada kerajaan untuk mengawal penularan COVID-19 dalam negara.

Bagaimanapun, Pandikar berkata, prorog bukan dibuat atas alasan untuk memanjangkan hayat kerajaan Perikatan Nasional (PN) tetapi demi keselamatan rakyat Malaysia yang lebih penting berbanding pilihan raya.

“Wabak COVID-19 disifatkan sebagai gelombang ketiga yang lebih mengancam, terutama di Sabah berikutan Pilihan Raya Negeri (PRN) Sabah yang dibuat atas agenda politik semata-mata.

“Sebagai bukti bahawa kerajaan PN sekarang ini pula amat serius dan komited untuk memerangi wabak COVID-19 ini, adalah lebih baik kerajaan PN membuat rombakan Kabinet dan mewujudkan Kerajaan Perihatin (kerajaan campuran), di mana pemimpin dari blok pembangkang – Pakatan Harapan (PH) dijemput untuk menyertai Jemaah Menteri.

“Dengan tindakan sedemikian, maka ‘politiking’ di Malaysia akan dapat dipinggirkan buat sementara waktu sehingga wabak COVID-19 dapat dikalahkan.

“Setelah wabak COVID-19 telah dapat ditangani, maka barulah PRU15 diadakan seperti yang dicadangkan oleh Vigneswaran, sebelum ini,” katanya dalam satu kenyataan media di sini, sebentar tadi.

Beliau mengulas perkembangan semasa politik tanah air susulan Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, menghadap Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah, kelmarin selepas mendakwa mempunyai sokongan lebih 120 Ahli Parlimen untuk membentuk kerajaan baharu.

Bagaimanapun, Istana Negara dalam satu kenyataan memaklumkan, dalam pertemuan 25 minit itu, Anwar hanya mengemukakan jumlah sokongan Ahli Parlimen yang dikatakan dimilikinya namun tidak menyertakan senarai nama bagi mengukuhkan dakwaan berkenaan.

Sehubungan itu, Al-Sultan Abdullah menasihati Anwar supaya akur dan menghormati proses perundangan seperti yang termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan.

Pada sebelah malamnya, UMNO selepas Mesyuarat Biro Politik Majlis Tertinggi parti itu memutuskan untuk meletak syarat baharu bagi meneruskan kerjasama politik dengan kerajaan PN.

Mengulas lanjut, Pandikar Amin berkata, keadaan politik Malaysia sejak kekalahan Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14) amat bercelaru, yang menyaksikan pertukaran tiga kerajaan dalam masa tiga tahun, sekali gus menyebabkan ekonomi negara turut terjejas.

Pandikar Amin berkata, keadaan bertambah buruk selepas wabak COVID-19 melanda Malaysia dan kini wujud tanda kedudukan kerajaan PN akan turut tergugat.

“Persoalan yang merunsingkan fikiran ramai rakyat Malaysia sekarang ialah sama ada Belanjawan 2021 yang akan dibentangkan kerajaan PN hujung tahun ini mendapat sokongan semua Ahli Parlimen ketika dibahas.

“Jika Parlimen tidak meluluskan Belanjawan 2021 hujung tahun ini, dua kemungkinan boleh berlaku mengikut Perlembagaan Persekutuan iaitu Parlimen dibubar dan pilihan raya diadakan (mengikut Artikel 43 (2)) atau prorog (Parlimen dikekalkan tanpa pembubaran seperti Artikel 55 (2)),” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.