nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Belanjawan 2021 tumpu agenda kelestarian

19 OKT: Kerajaan Perikatan Nasional (PN) akan memberi tumpuan khusus terhadap agenda kelestarian dalam Belanjawan 2021 di mana pengumuman penting akan dibuat mengenainya dalam pembentangan di Parlimen pada 6 November ini.

Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, seperti negara-negara lain, Malaysia perlu memikirkan semula agenda pembangunannya terutamanya mengenai kelestarian dan teknologi hijau yang memainkan peranan penting dalam memacu ekonomi.

Beliau mengakui bahawa sukar untuk menemukan perkara positif dalam wabak COVID-19, tetapi sebagai seorang optimis yang teguh, Muhyiddin yakin pasti ada sinar harapan.

“Perintah berkurung di seluruh dunia membuatkan kita merenung, membuatkan kita berfikir dan kita mula menyedari bahawa kita perlu mengubah cara kita. Kita perlu memikirkan semula hubungan kita dengan planet ini dan kita perlu membina semula dengan lebih baik.

“Memandangkan kita semua berada di dalam rumah, kita juga menyedari bahawa kita menikmati kualiti udara yang lebih baik dan bumi mempunyai masa untuk disegarkan semula.

“Tetapi ini tidak lama kerana kita kembali ke cara lama kita setelah perintah berkurung berakhir. Tetapi pelajarannya adalah, ada peluang untuk menghijaukan semula bumi ketika kita berdepan pandemik ini, ” katanya ketika berucap merasmikan Pameran dan Persidangan Teknologi Hijau dan Eko-Produk Antarabangsa 2020 (IGEM) yang dianjurkan secara maya, hari ini.

Muhyiddin turut menyifatkan COVID-19 dan perubahan iklim sebagai ‘kembar’ yang mencetuskan kebimbangan dan kesedihan, di mana kedua-duanya merupakan ancaman global yang merupakan penyelesaian bersama di pentas dunia.

Beliau menambah, sama seperti manusia memerlukan vaksin untuk COVID-19, perubahan iklim juga memerlukan penyelesaian segera.

Perdana Menteri berkata, usaha menghijaukan semula bumi bukan sahaja dapat memacu ekonomi dan kesejahteraan sosial, malah akan melonjakkan pembangunan negara selaras dengan matlamat rendah karbon dan kemapanan iklim.

“Malaysia sebagai negara yang diberkati dengan sumber asli, menjadi salah satu daripada 12 negara yang mempunyai mega pelbagaian bio di dunia dan dengan langkah permulaan dalam teknologi hijau, harus memanfaatkan kelebihan ini untuk agenda menghijaukan semula bumi yang lebih kukuh,” jelasnya.

Muhyiddin memberitahu, kesan perubahan iklim bersifat global dan belum pernah terjadi sebelum ini dalam berbagai skala ekonomi, dari pola cuaca yang berubah mengancam pengeluaran makanan serta menyebabkan kenaikan aras laut yang meningkatkan risiko bencana banjir.

“Tanpa tindakan drastik sekarang, usaha menyesuaikan diri dengan kesan ini pada masa depan akan menjadi lebih sukar dan lebih mahal lagi. Unjuran terkini menunjukkan bahawa planet ini lebih panas sebanyak 1°C berbanding dengan tahap pra-industri, dan suhunya terus meningkat.

“Ini akan memberi kesan besar terhadap iklim, keselamatan makanan, kesihatan dan kepelbagaian bio kita, serta menyebabkan migrasi besar-besaran. Kita berlumba dengan masa dalam peperangan mencegah krisis iklim,” katanya.

Beliau berkata, ketika Rancangan Malaysia Ke-11 untuk tempoh 2016-2020 memasuki fasa terakhirnya, COVID-19 telah menuntut kerajaan untuk membina daya tahannya ketika mengharungi pandemik berkenaan.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.