nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

1MDB: Goldman Sachs bayar DOJ AS$2 bilion

21 OKT: Goldman Sachs Group Inc (Goldman Sachs) telah mencapai persefahaman dengan Jabatan Kehakiman (DOJ) Amerika Syarikat (AS) untuk membayar balik lebih AS$2 bilion (RM8.3 bilion).

Difahamkan, bayaran itu bertujuan mengelakkan sabitan jenayah terhadap syarikat itu, berikutan pembabitannya dalam skandal 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Memetik laporan Agensi, sumber yang mengetahui perkembangan semasa rundingan tersebut mendakwa, pengumuman berhubung perjanjian berkenaan dijangka dibuat dalam masa terdekat.

Perjanjian tersebut adalah sebahagian daripada tindakan antarabangsa bagi membolehkan syarikat induk Goldman Sachs mengelak sabitan jenayah di AS, lapor sumber yang enggan dikenali.

Bayaran kepada DoJ itu adalah selari dengan anggaran yang dibuat penganalisis sebelum ini.

Ia menyusuli perjanjian Julai lalu untuk menyelesaikan siasatan terhadap Goldman Sach membabitkan Malaysia, yang menyaksikan syarikat itu setuju membayar AS$2.5 bilion (RM10.4 bilion).

Malaysia menggugurkan tuduhan jenayah ke atas syarikat berpangkalan di New York itu awal September lalu.

Secara keseluruhan, Goldman Sachs akan membayar sekitar AS$5 bilion (RM20.7 bilion) kepada Malaysia, DoJ dan beberapa agensi lain bagi mengelak sabitan jenayah.

Di Singapura, pihak berkuasa mahu mengenakan penalti tunai dan mengeluarkan amaran bersyarat, yang mana jika syarikat berkenaan melanggarnya, maka Goldman Sachs Singapura boleh didakwa.

Siasatan terhadap syarikat tersenarai di Wall Street itu tertumpu kepada usahanya cuba mengumpulkan AS$6.5 bilion (RM27 bilion) pada 2012 dan 2013 untuk 1MDB, yang sebahagian besarnya kemudian diseleweng beberapa pihak.

Kumpulan pelaburan perbankan Goldman Sachs, yang ketika itu diketuai David Solomon (kini Ketua Pegawai Eksekutif) meraih AS$600 juta (RM2.5 bilion) hasil jualan bon.

Goldman Sach sejak awal lagi menyalahkan beberapa kakitangannya yang berniat jahat dan menegaskan tidak pernah terfikir wang berkenaan akan diseleweng daripada kegunaan projek pembangunan yang dimaksudkan.

Sebelum ini, seorang bekas rakan kongsi Goldman Sachs, Tim Leissner, mengaku bersalah di AS atas tuduhan bersekongkol untuk melakukan pengubahan wang haram dan melanggar undan-undang anti rasuah antarabangsa.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.