nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Lebih banyak peruntukan atasi banjir di Sabah

21 OKT: Kerajaan Persekutuan diminta menyalurkan lebih banyak peruntukan untuk pembangunan Sabah termasuk bagi menangani masalah banjir yang kerap berlaku.

Timbalan Ketua Menteri II Sabah, Datuk Dr Jeffrey Kitingan berkata, perkara itu tidak dapat dielak memandangkan penyaluran peruntukan pembangunan berskala besar adalah tanggungjawab kerajaan Persekutuan.

Bagaimanapun katanya, kebergantungan kerajaan negeri kepada Persekutuan boleh ditamatkan jika hak berkaitan kewangan dan kutipan hasil diberikan kepada Sabah.

“Jika kerajaan Persekutuan beri hak kewangan dan hasil, kita mungkin ada wang yang cukup untuk menyelesaikan masalah ini (banjir).

“Contohnya mengembalikan 40 peratus hasil Sabah kepada kerajaan negeri seperti dinyatakan dalam Jadual 10, Perkara 112 Perlembagaan Persekutuan.

“Selain itu kembalikan juga kutipan lima peratus cukai jualan produk petroleum di Sabah dan mungkin beri kita bayaran tunai lima peratus yang diterima kerajaan Pusat mengikut Akta Pembangunan Petroleum 1974.

“Wang ini akan menambah keupayaan kita untuk menangani masalah banjir. Jika tidak, selama-lamanya kita terpaksa meminta wang untuk menyelesaikan masalah kita,” katanya dalam satu kenyataan, dhari ini.

Beliau yang juga Menteri Pertanian dan Perikanan Sabah berkata demikian sebagai mengulas langkah yang perlu dilaksanakan kerajaan negeri bagi menangani masalah banjir di negeri ini.

Ia berikutan kejadian banjir yang dilaporkan semakin kerap berlaku di beberapa daerah seperti Tuaran dan Kota Belud setiap kali hujan lebat di kawasan terbabit.

Semalam, Jeffrey turut meninjau beberapa lokasi yang terjejas dengan banjir di Tuaran akibat hujan lebat berterusan di daerah itu kelmarin.

Dalam pada itu Jeffrey yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Tambunan, berkata ketika ini kerajaan sedang melaksanakan projek tebatan banjir bernilai RM3 bilion bagi mengatasi masalah banjir di Sabah.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.