nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Maksimum 30% penjawat awam hadir pejabat

21 OKT: Hanya 30 peratus daripada jumlah maksimum pegawai perkhidmatan awam Persekutuan, dibenarkan berada di pejabat bermula esok sehingga tamat tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam, Tan Sri Mohd Khairul Adib Abd Rahman berkata, peraturan itu terpakai untuk negeri yang berada dalam PKPB iaitu Kuala Lumpur, Labuan, Selangor, Putrajaya serta Sabah.

Menurut beliau, dengan jumlah kehadiran sebanyak 30 peratus berkenaan, ketua jabatan juga harus memastikan perkhidmatan asas agensi tidak terjejas dan berterusan dapat dicapai oleh pelanggan berdasarkan Piagam Pelanggan kementerian, jabatan atau agensi masing-masing.

Kata Mohd Khairul Adib, arahan kehadiran bertugas ini bagaimanapun terkecuali kepada penyampaian perkhidmatan penting yang ditentukan ketua jabatan.

“Bermula 22 Oktober (esok) hingga tamatnya tempoh PKPB, ketua jabatan hendak memastikan keberadaan pegawai perkhidmatan awam Persekutuan ke pejabat adalah pada tahap maksimum 30 peratus.

“Bagi maksud ini, ketua jabatan diarah supaya memastikan semua pegawai di peringkat pengurusan dan pentadbiran kementerian, jabatan dan agensi yang tidak diperlukan berada di pejabat sepenuh masa, dijadualkan supaya bekerja dari rumah (BDR).

“Ia boleh dilakukan secara sama ada secara penggiliran atau sepenuh masa supaya kehadiran mereka di pejabat dioptimumkan pada kadar minimum sepanjang PKPB dikuatkuasakan, ” katanya dalam kenyataan media, hari ini.

Mengulas lanjut, Mohd Khairul Adib berkata pihaknya sudah mengeluarkan senarai edaran itu melalui surat kepada semua ketua setiausaha, ketua jabatan Persekutuan, setiausaha kerajaan negeri dan ketua pengurusan di negeri yang dikuatkusakan PKPB.

Pada masa sama, Mohd Khairul Adib berkata,susulan arahan itu, semua aktiviti bersemuka seperti mesyuarat, perbincangan atau latihan tidak dibenarkan dan hendaklah dilaksanakan secara dalam talian sepenuhnya.

“Sebagai langkah berterusan bagi mencegah COVID-19, ketua jabatan hendaklah memastikan pematuhan sepenuhnya kepada semua peraturan, garis panduan dan surat edaran dikeluarkan Majlis Keselamatan Negara (MKN), Kementerian Kesihatan (KKM) dan Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA).

“Dokumen rahsia rasmi tidak dibenarkan untuk dibawa keluar sepanjang tempoh ini.

“Namun, ketua jabatan boleh mempertimbangkan atas kepentingan tugasan dan prinsip BDR untuk memberi kebenaran membawa keluar dari pejabat dokumen rahsia rasmi termasuk salinan berpandukan garis panduan membawa rahsia rasmi keluar dari pejabat semasa tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), ” katanya. – Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.