nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

PPE: Yang tuduh itu mungkin tak ada di lapangan

2 NOV: Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) menafikan dakwaan bahawa kelengkapan kesihatan bagi merawat Covid-19 di Sabah tidak mencukupi.

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata, mereka yang membuat dakwaan itu mungkin tidak berada di lapangan.

Katanya, KKM sudah bersedia dari segenap aspek bagi menghadapi gelombang ketiga virus berkenaan dengan kesiapsiagaan petugas barisan hadapan dan kapasiti peralatan juga ditambah baik dari sebelum ini.

“Dakwaan itu tidak benar kerana kita lebih bersedia untuk menghadapi gelombang ketiga ini.

“Peralatan seperti pakaian perlindungan diri (PPE) juga sudah dihantar menerusi perolehan kecemasan berjumlah RM25 juta selain kapasiti katil di hospital juga ditambah,” katanya dalam sidang media di Putrajaya hari ini.

Menurutnya, setakat ini KKM sudah menyediakan 8,539 katil di seluruh Sabah untuk rawatan Covid-19 dan kapasiti penggunaannya sudah 60 peratus.

Katanya, bekalan PPE juga boleh bertahan sehingga 29 hari, manakala PPE sumbangan kerajaan Sabah dan badan bukan kerajaan (NGO) boleh digunakan untuk tempoh 90 hari lagi.

Selain itu, Dr Noor Hisham berkata, KKM juga sudah menaik taraf Hospital Semporna sebagai pusat rawatan Covid-19 bagi mengurangkan kebergantungan terhadap Hospital Tawau.

“Pesakit di Semporna kini boleh dirawat tanpa perlu pergi ke Hospital Tawau,” katanya.

Pengarah Kesihatan Sabah, Datuk Dr Christina Rundi berkata, bekalan PPE untuk kegunaan petugas barisan hadapan di Sabah mampu bertahan antara 29 hingga 97 hari.

Justeru, katanya, tiada isu kekurangan bekalan PPE itu sehingga timbul dakwaan mengatakan petugas kesihatan terpaksa membeli kelengkapan itu di Sabah, sebagaimana yang dilaporkan sebuah portal berita hari ini.

“KKM dan Jabatan Kesihatan Sabah sentiasa memastikan bekalan PPE mencukupi dan diedarkan sesuai dengan keperluan.

“KKM juga sudah mengeluarkan panduan mengenai penggunaan PPE yang disarankan untuk digunakan ketika menguruskan pesakit dalam siasatan (PUI) dan disahkan positif Covid-19 di fasiliti kesihatan negara pada 21 April lalu di semua hospital untuk memastikan penggunaan yang betul dan mengurangkan pembaziran,” katanya dalam kenyataan.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.