nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Belanjawan: Bertepatan memacu ekonomi negara

6 NOV: Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menyambut baik peruntukan RM1.206 billion menerusi Belanjawan 2021 yang membolehkan jabatan dan agensinya melaksana dan menjayakan strategi serta program di dalam sektor perdagangan, pelaburan dan industri.

Menterinya, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali berkata, daripada jumlah itu, RM1 bilion dana strategik sebagai pakej galakan pelaburan berteknologi dan nilai tambah tinggi yang di antaranya untuk sektor aeroangkasa, elektrikal dan elektronik, mesin dan peralatan, peranti perubatan, perkapalan dan beberapa lagi.

“RM100 juta digunakan untuk menyelenggara kawasan perindustrian. MITI akan memastikan prasarana yang mencukupi bagi meningkatkan ekosistem kawasan perindustrian bagi menarik pelaburan dan syarikat asing ke dalam negara.

“RM45 juta pula akan bagi menyelesaikan isu pembekalan air yang menjejaskan sektor perindustrian di zon perindustrian Gebeng (Pinjaman daripada MOF kepada negeri Pahang),” katanya menerusi kenyataan media, hari ini.

Dalam pada itu, Azmin memberitahu RM1 billion diperuntukan untuk Skim Transformasi Pendigitalan Industri bernilai RM1 bilion bertujuan merancakkan aktiviti pendigitalan oleh pihak industri.

Beliau berkata, dana tambahan berjumlah RM150 juta di bawah Skim Geran Pendigitalan SME dan Geran Automasi di samping memberi pelonggaran syarat galakan cukai untuk Hab Prinsipal dilanjutkan sehingga 31 Disember 2022.

“Penurunan kadar cukai ini bagi penubuhan Global Trading Centre kepada kadar konsesi 10 peratus bagi tempoh 5 tahun dan boleh diperbaharui bagi tempoh 5 tahun lagi.

“Platform Jananiaga dengan peruntukan RM300 juta pula digunakan bagi membantu kewangan PKS yang berurusan dalam pembekalan kepada Kerajaan atau GLC.

“Lanjutan layanan kadar cukai pendapatan istimewa juga disediaka pada kadar rata 15 peratus untuk tempoh 5 tahun kepada individu bukan warganegara yang memegang jawatan utama bagi pelaburan baharu strategik oleh syarikat yang memindahkan operasi ke Malaysia.

Tambah beliau, Galakan Cukai Istimewa kepada syarikat di sektor perkilangan yang ingin memindahkan perniagaan mereka ke Malaysia akan diperluaskan kepada sektor perkhidmatan terpilih.

“Sejumlah RM35 juta adalah bagi Misi Perdagangan dan Pelaburan pada tahun 2021 dan terakhir menyediakan kemudahan Authorised Economic Operator atau AEO di peringkat nasional bertujuan mempermudah proses akreditasi AEO dan diperluas kepada pembekal perkhidmatan logistik dan operator gudang yang bertindak bagi pihak-pihak yang diluluskan AEO,” katanya.

Sementara itu, Azmin berkata peruntukan tersebut adalah amat bertepatan dengan peranan utama MITI dalam membantu kerajaan memacu sektor ekonomi Negara menerusi pembangunan industri, pelaburan dan perdagangan.

Justeru itu, beliau menambah peruntukan ini sekaligus akan menyokong dan mempercepatkan proses pemulihan ekonomi negara dan pengukuhan daya saing industri khususnya Perusahaan Kecil dan Sederhana (PKS) bagi kelangsungan pekerjaan bagi rakyat.

“Peruntukan ini juga selari dengan inisiatif-inisiatif MITI dan 13 agensi-agensi di bawahnya dalam membantu pihak industri mendepani cabaran-cabaran yang telah menjejaskan prestasi perniagaan mereka secara drastik.

“Selain daripada itu, dalam proses pemulihan perniagaan, pihak industri berkaitan akan dapat mengoptimumkan aplikasi teknologi Industri 4.0 dalam norma baharu.

Pelaksanaan program-program di bawah MITI juga menyokong pembangunan ekosistem ekonomi dan turut mempercepatkan pemulihan ekonomi negara yang secara langsung akan meningkatkan aktiviti perniagaan dan industri, potensi pelaburan asing dan domestik serta melindungi dan menjana pekerjaan baharu khususnya bagi rakyat tempatan,”katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.