nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Pelan holistik tangani kebanjiran PATI

18 NOV: Kementerian Dalam Negeri (KDN) telah mewujudkan satu pelan strategik penguatkuasaan pendatang asing tanpa izin (PATI) yang memfokuskan lima strategi utama yang lebih komprehensif dan menyeluruh sebagai satu langkah memperkukuh tadbir urus dan menambah baik sistem kerja penguatkuasaan sedia ada.

Timbalan Menteri Dalam Negeri I, Datuk Seri Dr Ismail Mohamed Said berkata pelan yang dikenali sebagai Pelan Holistik Penguatkuasaan PATI itu merupakan strategi penguatkuasaan yang komprehensif untuk mengatasi permasalahan kebanjiran PATI di negara ini membabitkan kerjasama pelbagai kementerian dan agensi kerajaan termasuk kerajaan negeri, pihak berkuasa tempatan (PBT) dan Jawatankuasa Pembangunan dan Keselamatan Kampung Persekutuan (JPKKP).

Menurut beliau, pelan itu diwujudkan bagi mendayaupaya di samping memperkukuhkan tadbir urus sistem kerja agensi penguat kuasa dan kawal selia sedia ada serta meningkatkan kerjasama strategik dan kesedaran masyarakat setempat bagi mencapai sifar PATI.

ISMAIL MOHAMED SAID
ISMAIL MOHAMED SAID

“Lima strategi utama (menerusi pelan) iaitu strategi perundangan dan dasar penguatkuasaan PATI, strategi kawalan sempadan dan pintu masuk, strategi pengurusan pekerja asing, strategi operasi dan penguatkuasaan dan terakhir strategi media dan publisiti.

“Strategi yang digariskan dalam Pelan Holisitik Penguatkuasaan PATI ini berlunaskan dalam bidang-bidang fokus yang dikenalpasti bersesuaian dengan peranan agensi-agensi terlibat dan akan dibangunkan bagi memberi impak signifikan ke arah peningkatan imej perkhidmatan awam khususnya pasukan penguatkuasaan.

“Sehubungan itu, KDN melalui Jabatan Imigresen Malaysia dan agensi penguatkuasaan lain seperti PDRM dan Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) akan melakukan operasi secara berterusan di lokasi yang menjadi tumpuan warga asing.

“Selain itu, bagi memantau Pelan Holistik Penguatkuasaan PATI yang dilancarkan itu, KDN turut menubuhkan Jawatankuasa Induk Penguatkuasaan PATI yang akan dipengerusikan oleh Ketua Setiausaha Kementerian yang akan bersidang sebanyak empat kali setahun,” katanya dalam sesi soal jawab sidang Dewan Rakyat, hari ini.

Beliau menjawab soalan Ahli Parlimen PAS Kemaman, Che Alias Hamid tentang status pelaksanaan Pelan Holistik Penguatkuasaan PATI yang dirangka untuk jangka masa lima tahun bagi membanteras kebanjiran PATI di negara ini.

CHE ALIAS HAMID
CHE ALIAS HAMID

Dalam pada itu, menjawab soalan tambahan Che Alias tentang penjelasan KDN mengenai aspek utama yang diberi perhatian khususnya perundangan dan dasar di dalam strategi pelan tersebut, Ismail memberitahu pihaknya telah melaksanakan perbincangan bersama agensi terlibat dan kajian teliti telah pun dilaksanakan.

“Memang menjadi tanggungjawab KDN dan Jabatan Perdana Menteri untuk melibatkan bagi menguatkuasakan dan meneliti undang-undang dan peraturan sedia ada. Pihak KDN telah berbincang dengan PBT dan Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia dalam perbincangan Akta pindaan Akta Imigresen 1959/63 khusus bagi aspek perundangan pada 24 hingga 26 September 2020.

“Saya percaya hasil perbincangan tersebut akan kita perhalusi dan memeprinci untuk kita mengubal satu peraturan dan undang-undang untuk kita memperketatkan dan memperkuatkan hukuman sedia ada kepada PATI dan majikan terlibat,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.