nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

KKM, GAVI muktamad tarikh perjanjian COVAX

19 NOV: Kementerian Kesihatan dan Global Alliance for Vaccine and Immunisation (GAVI) sedang memuktamadkan tarikh bagi membolehkan Malaysia menandatangani perjanjian untuk menyertai pelan peruntukan vaksin COVID-19 global, COVAX.

Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi, Khairy Jamaluddin berkata, perkara itu selari dengan keputusan Kabinet pada 14 Oktober 2020 telah bersetuju Malaysia menyertai COVAX yang bakal memberikan jaminan untuk mendapatkan vaksin kepada 10 peratus populasi rakyat Malaysia.

Beliau berkata, Kabinet juga bersetuju Kementerian Kesihatan mewakili kerajaan Malaysia untuk memuktamadkan perjanjian penyertaan Malaysia Covax bersama GAVI manakala Jabatan Peguam Negara telah ditugaskan untuk menyemak terma serta syarat-syarat perjanjian yang ditetapkan GAVI.

“Selepas dibuat proses semakan, Jemaah Menteri telah memutuskan pada 13 November 2020 supaya Malaysia, melalui Kementerian Kesihatan memuktamadkan penyertaan dalam COVAX Facility dengan menandatangani perjanjian ‘Optional Purchase Arrangement’.

“Buat masa ini, Kementerian Kesihatan dan pihak GAVI sedang memuktamadkan tarikh bagi menandatangani perjanjian ini,” katanya dalam sesi waktu pertanyaan menteri sidang Dewan Rakyat, hari ini.

Beliau menjawab soalan Ahli Parlimen PH Bagan, Lim Guan Eng meminta Menteri, Sains, Teknologi dan Inovasi menyatakan sama ada Malaysia menyertai inisatif COVAX yang disokong oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) yang membolehkan 20 peratus daripada penduduk sesebuah negara menerima dos vaksin COVID-19 dengan vaksin dihantar sebaik sahaja tersedia dan juga membantu membina semula ekonomi.

Mengulas lanjut, Khairy yang juga Ahli Parlimen BN Rembau berkata, keputusan untuk Malaysia menyertai fasiliti ini akan melibatkan kos yang merangkumi bayaran pendahuluan dan ‘risk sharing guarantee’ berjumlah AS$22,656,200 atau secara anggarannya RM94.08 juta.

Beliau berkata, jaminan akses awal bekalan vaksin COVID-19 adalah penting untuk melindungi rakyat Malaysia daripada penularan wabak COVID-19.

Katanya, langkah berkenaan juga membantu merancakkan ekonomi negara apabila vaksinasi dijadikan syarat untuk pergerakan dan perhubungan di peringkat global.

“Penyertaan Malaysia di dalam platform multilateral, COVAX Facility merupakan pendekatan pelbagai hala yang bakal membuka ruang untuk negara mempelbagaikan pilihan serta mengurangkan risiko daripada memberikan tumpuan kepada kaedah bilateral sahaja dalam pemerolehan vaksin COVID-19,” katanya. – Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.