nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Rombak sistem pendidikan jamin peluang pekerjaan

28 NOV: Sistem pendidikan negara perlu dirombak bagi menjamin peluang pekerjaan kepada golongan belia selepas mereka meninggalkan alam persekolahan atau menamatkan pengajian tinggi.

Ketua Angkatan Bersatu Anak Muda (Armada), Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal berkata, langkah itu perlu diambil lebih-lebih lagi selepas COVID-19 memberi kejutan yang besar bahawa hanya teknologi mampu menjamin pekerjaan yang stabil dan bernilai tinggi.

Beliau yang juga Timbalan Menteri Belia dan Sukan memberitahu, akibat tidak bersedia, ramai yang hilang sumber pendapatan lebih-lebih lagi anak muda yang baru sahaja mahu membina kehidupan.

“Selari dengan hasrat kerajaan melalui Belanjawan 2021, Armada mencadangkan pendekatan berikut iaitu rombakan segera sistem pendidikan.

“Terutamanya untuk pendidikan dan latihan teknikal dan vokasional (TVET) agar setiap belia – bahkan sebelum meninggalkan alam persekolahan – sudah mempunyai peluang kerja yang sesuai dengan bakat dan minat masing-masing,” katanya.

Perwakilan Armada mengikuti Perhimpunan Agung Tahunan secara maya dari seluruh negara.

Wan Ahmad Fayhsal berkata demikian ketika menyampaikan ucapan dasar sulungnya selaku Ketua Armada dalam Perhimpunan Agung Tahunan Kali Ketiga sayap itu di Hotel Premiera, Kuala Lumpur, hari ini.

Beliau menambah, melalui dasar jaminan pekerjaan di bawah Majlis Pekerjaan Negara, skim-skim tersebut boleh diperkasa agar peluang pekerjaan dapat dicipta dan dimajukan.

“Sistem pamadanan bakat yang mengenal pasti dan memadankan bakat-bakat muda dengan peluang yang terbaik juga perlu disegerakan,” jelasnya.

Wan Ahmad Fayhsal seterusnya berharap agar setiap isi rumah perlu ada sekurang-kurangnya seorang pekerja berkemahiran tinggi atau yang bekerja dalam sektor yang ada nilai tambah tinggi.

“Selain daripada pakar teknologi maklumat dan pakar ekonomi, kita juga mahu belia memimpin dalam bidang kepintaran buatan, robotik, dan yang paling penting teknologi hijau untuk menjamin kelestarian alam sekitar kita.

“Ini fardu kifayah yang tidak boleh kita tinggalkan dari kalangan kita,” katanya.

Beliau berpandangan, wabak COVID-19 membuktikan kebergantungan kepada tenaga kerja asing adalah satu liabiliti justeru Armada percaya bahawa masalah tersebut harus dikurangkan beransur-ansur dan guna tenaga tempatan dipertingkatkan. – Oleh HUSSAINI AMRAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.