nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

5 projek infrastruktur bekalan air Sarawak siap

7 DIS: Sebanyak lima projek infrastruktur bekalan air di luar bandar telah siap dibina oleh kerajaan Perikatan Nasional (PN) di Sarawak di bawah Rancangan Malaysia Ke-11 (RMK-11) sejak 2016 sehingga tahun ini.

Menteri Pembangunan Luar Bandar, Datuk Dr Abd Latiff Ahmad berkata, lima lagi projek dalam pembinaan serta satu projek masih dalam reka bentuk dan empat projek lagi masih dalam lantikan perunding.

Menurut beliau, daripada kesemua 15 projek, enam daripadanya dibina di Ulu Rajang dengan tiga projek pada 2016 dan di kawasan itu, terdapat empat projek dalam pembinaan manakala sebuah projek telah berjaya disiapkan.

“Untuk Sarawak, 40 projek sedang akan akan dilaksanakan dengan kos berjumlah RM2.4 bilion. Dari 40, 11 dah siap, 13 dalam peringkat pelaksanaan dan 16 dalam reka bentuk sementara jalan luar bandar di Ulu Rajang. 2017, projek naik taraf jalan ke lot pertanian Pakun, Sungai Asap di Sarawak dalam reka bentuk projek berjumlah RM9 juta.

“Rumah Jalan Juntan ke Jalan Melukun 60 kilometer sedang dan dalam lantikan perunding jalan balak penempatan semula Tegulang Fasa 5 di Kapit dalam reka bentuk RM61 juta. Ada dua lagi jalan iaitu jalan balak semula ke Metalun Fasa 6, RM112 juta di peringkat perunding. Satu lagi akses ke Lubuk Paya, Klinik Nanga Sekaroh, reka bentuk RM48 juta dan semua sekali jumlahnya adalah RM290,” katanya dalam sesi soal jawab sidang Dewan Rakyat, hari ini.

Abd Latiff menjawab soalan Ahli Parlimen GPS Sarawak, Datuk Wilson Ugak Anak Kumbong tentang status projek-projek infrastruktur luar bandar di bawah Kementerian Pembanguna Luar Bandar (KPLB) iaitu projek-projek jalan luar bandar, bekalan elektrik dan bekalan air khususnya di kawasan Parlimen Hulu Rajang dan Sarawak.

Menjawab soalan tambahan Wilson yang memohon agar jaringan jalan raya ke daerah Bukit Mabung sejah 70 kilometer dalam dilaksanakan dalam senarai RMK-12, Abd Latiff memberitahu perkara itu menjadi keprihatinan kerajaan dan akan cuba memastikan agar permohonan tersebut dalam dilaksanakan di negeri Sarawak.

“Yang telah dan sedang dibuat kerajaan Pusat dan Perikatan Nasional (PN) dengan Sarawak. PN ada jawatankuasa tertinggi yang dipengerusikan oleh Menteri Pusat untuk memastikan kita ada jawatankuasa kerja dan jawatankuasa teknikal di mana semua menteri-menteri di peringkat sarawak hadir selain dihadiri oleh semua ketua-ketua jabatan peringkat pusat.

“Saya yakin kerjasama ini kita pastikan segala perkara tidak dapat diselesaikan seperti Jalan Bukit Mabung dan kita akan masukan dalam RMK12. Kalau tak masuk dalam projek pusingan (rolling plan) satu, kita akan masukan dalam projek pusingan kedua,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.