nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kerajaan tidak boleh berterusan sekat pergerakan rakyat

12 DIS: Kerajaan tidak boleh menyekat pergerakan rakyat selama-lamanya berikutan penularan wabak COVID-19 kerana mereka perlu diberi kebebasan bergerak dan boleh mengawal diri sendiri.

Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, ketika ini peningkatan kes COVID-19 kebanyakannya adalah membabitkan warga asing yang bekerja di industri sekitar Kuala Lumpur, Labuan, Selangor, Pulau Pinang, Negeri Sembilan dan Sabah.

Beliau menjelaskan peningkatan kes positif COVID-19 akan terus berlaku berikutan ujian saringan masih diteruskan membabitkan kira-kira 888,000 pekerja asing di enam negeri berkenaan.

“Akhirnya (COVID-19) akan jadi macam penyakit seperti denggi, kerajaan juga akan beri kebebasan untuk rakyat hidup seperti biasa, namun rakyat perlu kawal diri dan elak dari dijangkiti.

“Sebagai contoh Taiwan tidak ada kawal rakyatnya dan laksana Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), tetapi rakyat negara itu berdisiplin dan kawal diri mereka sehingga kes tidak merebak.

“Jadi Malaysia perlu selesaikan isu pekerja asing dalam industri dan lakukan pemeriksaan, kalau dapat kawal, maka kes COVID-19 tidak akan merebak ke dalam komuniti,” katanya kepada pemberita di Arau, Perlis hari ini.

Terdahulu Raja Perlis, Tuanku Syed Sirajuddin Putra Jamalullail dan Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail berkenan menerima menghadap Ismail Sabri.

Yang turut hadir Menteri Besar, Datuk Seri Azlan Man dan Panglima Tentera Darat, Jeneral Datuk Zamrose Mohd Zain.

Sejak dua hari lalu, negara kembali mencatat peningkatan kes COVID-19 empat angka dengan pergerakan rentas negeri yang dibenarkan yang dibimbangi akan menyebabkan pandemik itu tersebar ke zon hijau lain.

Mengulas lanjut, Ismail Sabri berkata, kes COVID-19 dalam kalangan warga tempatan tidak begitu tinggi dan kerajaan tidak boleh menghalang orang ramai melakukan kegiatan rentas negeri atau sempadan.

“Walaupun kes baharu meningkat lebih 2,000 semalam, ia lebih tertumpu kepada pekerja kilang yang mana hasil ujian saringan mereka sudah diperoleh, tetapi kes dalam komuniti tidak begitu tinggi.

“Disebabkan itu kerajaan ada prosedur operasi standard (SOP) yang jika dipatuhi orang ramai, kita percaya mampu melandaikan kembali graf COVID-19,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.