nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Bantu belia, ibu tunggal daftar perniagaan percuma

15 DIS: Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) sedang merangka kaedah yang bersesuaian bagi membolehkan golongan usahawan belia dan ibu tunggal dalam golongan berpendapatan rendah (B40) untuk mendapat manfaat skim pendaftaran perniagaan percuma.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Datuk Alexander Nanta Linggi, berkata inisiatif berkenaan bakal mencetus minat berniaga dan menggalakkan lebih ramai penyertaan golongan belia dan ibu tunggal dari kumpulan B40, menceburi bidang perniagaan.

Alexander berkata, kementeriannya berharap usaha berkenaan dapat membantu golongan B40 menjana pendapatan tambahan bagi menampung kos sara hidup dan kehidupan seharian mereka seterusnya merancakkan lagi pertumbuhan sektor perniagaan di negara ini.

ALEXANDER NANTA LINGGI
ALEXANDER NANTA LINGGI

Beliau berkata, SSM juga sedang melaksanakan lapan inisiatif bagi membantu komuniti perniagaan dan sektor korporat mengharungi saat sukar akibat cabaran dan impak penularan pendemik COVID-19, sejak lalu.

“Inisiatif pertama ialah melaksanakan tempoh moratorium 30 hari dari tarikh berakhir Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) untuk menyerahkan dokumen berkanun di bawah Akta Syarikat 2016 dan Akta Perkongsian Liabiliti Terhad 2012 yang perlu diserah simpan kepada SSM bermula 18 Mac 2020 hingga 30 September 2020 di mana fi lewat serah simpan akan dikecualikan.

“SSM juga memberikan pengecualian fi lewat serah simpan bagi dokumen berkanun di bawah Akta Syarikat 2016 berikutan arahan Kerajaan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat dan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan di beberapa kawasan mulai 9 November 2020 hingga 31 Disember 2020,” katanya dalam sesi waktu pertanyaan menteri sidang Dewan Rakyat, hari ini.

Beliau menjawab soalan Ahli Parlimen PH Rasah, Cha Kee Chin yang meminta menteri berkenaan menyatakan apakah inisiatif atau skim yang disediakan oleh Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) untuk membantu peniaga dan usahawan tempatan yang terjejas akibat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Kee Chin juga meminta penjelasan sama ada SSM menyediakan sebarang bantuan untuk membantu golongan orang kelainan upaya (OKU), wanita, belia dan pelajar yang baru memulakan perniagaan mereka.

Mengulas lanjut, Alexander berkata, inisiatif ketiga oleh SSM turut melibatkan pelanjutan masa untuk serah simpan penyata kewangan kepada SSM bagi tahun kewangan berakhir 1 September 2019 hingga 31 Mac 2020.

Beliau berkata, syarikat perlu membuat permohonan kepada SSM dan pengecualian fi sebanyak RM100 diberikan bagi tujuan tersebut.

“Pelanjutan masa juga diberikan kepada syarikat untuk mengadakan AGM. Syarikat perlu membuat permohonan kepada SSM dan pengecualian fi sebanyak RM100 diberikan bagi tujuan pelanjutan masa.

“Golongan OKU disaran untuk memanfaatkan Skim 1 OKU 1 Perniagaan (S1OKU1P) yang ditawarkan oleh SSM bagi mendaftar perniagaan baharu dan memperbaharui pendaftaran perniagaan secara percuma. Skim ini mula diperkenalkan pada 23 Oktober 2012,” katanya.

Beliau berkata, SSM juga menggalakkan belia dan pelajar sepenuh masa di institusi pengajian tinggi awam dan swasta untuk mendaftarkan perniagaan secara percuma melalui Skim 1 Pelajar 1 Perniagaan (S1P1P) yang telah diperkenalkan pada 1 Januari 2017. – Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.