nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Mahkamah tolak permohonan 204 pekebun durian Musang King

23 Dis : Hakim Mahkamah Tinggi, Hakim Datuk Zainal Azman Ab Azizi hari ini menolak permohonan 204 pekebun durian Musang King di sekitar Raub untuk mendapatkan kebenaran semakan kehakiman terhadap notis arahan pengosongan tanah yang dikeluarkan kerajaan negeri Pahang.

Zainal membuat keputusan tersebut dalam prosiding dengan hanya pihak terlibat dibenarkan masuk ke dalam mahkamah dan peguam Siew Choon Jern yang mewakili semua plaintif memaklumkan keputusan tersebut kepada media selepas prosiding tamat.

Menurt Siew,  mahkamah memberikan dua alasan untuk menolak permohonan plaintif, iaitu pekebun terlibat tidak seharusnya membuat permohonan kebenaran semakan kehakiman kerana notis pengosongan yang dikeluarkan pentadbir tanah bukanlah satu keputusan atau tindakan yang boleh disemak di mahkamah.

“Selain itu, mahkamah juga mendapati pekebun terlibat adalah penceroboh di tanah berkenaan. Mereka tidak mempunyai locus standi (hak di sisi undang-undang) untuk memfailkan permohonan semakan kehakiman ini kerana mereka adalah pihak yang menceroboh,” jelasnya.

Selain itu, mahkamah juga memutuskan supaya plaintif menjelaskan kos sebanyak RM10,000 kepada Jabatan Peguam Negara, ujarny Siew.

Sehubungan itu, Siew berkata pihaknya akan berbincang terlebih dahulu dengan pekebun terlibat sama ada mereka mahu mengemukakan rayuan terhadap keputusan mahkamah atau pun membuat rayuan kepada pentadbir tanah yang mengeluarkan notis pengosongan itu,

“Rayuan adalah satu cadangan yang akan dibincangkan dan kita akan berbincang tentang tindakan yang efisien supaya penyelesaian terbaik dapat diambil supaya kepentingan pekebun tidak terjejas.

“Saya bagaimanapun berpendapat memandangkan kami sudah sampai ke tahap ini, jika kami membuat rayuan, ia adalah terhadap keputusan mahkamah hari ini berbanding merayu terhadap notis pengosongan yang dikeluarkan pentadbir tanah di bawah Kanun Tanah Negara 1965,”jelasnya lagi. 

Sebanyak 110 pekebun memfailkan permohonan itu pada 28 Ogos lepas manakala bakinya membuat permohonan serupa pada 9 Sept dengan menamakan Pentadbir Tanah Daerah Raub, Pengarah Perhutanan Pahang, pihak berkuasa negeri, kerajaan negeri Pahang, Perbadanan Kemajuan Pertanian Negeri Pahang (PKPP) dan Royal Pahang Durian Resources PKPP Sdn Bhd sebagai responden.

Pekebun itu memfailkan permohonan bagi mendapatkan kebenaran menyemak notis pengosongan tanah yang telah ditanam pokok durian Musang King di sekitar Raub, kira-kira 170 kilometer dari sini, termasuk di Sungai Ruan, Sungai Chalit, Sungai Klau yang dianggarkan seluas 2,167 hektar.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.