nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Dasar Wilayah Bebas Berniaga beri kesan positif

27 DIS: Langkah Kementerian Wilayah Persekutuan membenarkan warga kota berniaga secara kecil-kecilan sejak 15 November lalu memberi kesan positif kepada mereka.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Ekonomi), Datuk Seri Mustapa Mohamed berkata, langkah itu juga membantu memulihkan ekonomi negara yang sedang berdepan krisis kesihatan.

Beliau berkata demikian dalam kenyataan media yang dikeluarkan selepas membuat tinjauan di Pasar Borong Kuala Lumpur, hari ini.

“Saya mendapat banyak respon positif darupada peniaga dan pekerja di pasar borong ini,” katanya.

Baru-baru ini, Menteri Wilayah Persekutuan, Tan Sri Annuar Musa mengumumkan dasar Wilayah Bebas Berniaga mulai 15 November lalu hingga 15 April 2021.

Dalam tinjauan yang turut disertai Pengarah Eksekutif (Perancangan) Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL), Sulaiman Mohamed itu, Mustapa menyertai dialog bersama peniaga dan pekerja Pasar Borong Kuala Lumpur.

Antara isu yang dibangkitkan adalah perlindungan sosial dan lesen perniagaan.

“Ramai pekerja di sini tidak mencarum dalam Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) dan Pertubuhan Keselamatan Sosial (Perkeso) manakala ada juga peniaga tidak mempunyai lesen.

“Seorang peniaga yang saya temui, Che Ismail Che Mat, 55, sudah berniaga di pasar borong ini lebih 10 tahun namun masih tidak mempunyai lesen,” jelasnya.

Mustapa menambah, Sekretariat Majlis Tindakan Ekonomi (EAC) akan menjadi penghubung di antara peniaga dan pekerja dengan pihak berkenaan bagi menyelesaikan isu-isu yang berbangkit.

“Perlindungan sosial merupakan antara perkara yang diberi keutamaan oleh EAC,” katanya.

Menurut beliau, kerajaan secara agresif menggalakkan majikan supaya menggantikan pekerja asing dengan pekerja tempatan.

Sementara itu, Sulaiman ketika memberi taklimat kepada peniaga dan pekerja Pasar Borong Kuala Lumpur berkata, pihaknya sudah pun menggantikan pekerja asing dengan pekerja tempatan di pasar borong berkenaan.

Katanya, DBKL telah menyediakan beberapa tempat penginapan sebagai asrama untuk pekerja tempatan di pasar borong tersebut dan permohonan akan mula dibuka bulan depan. – Oleh HUSSAINI AMRAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.