nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

PKPP di Kedah, Perak dan Negeri Sembilan mulai 19 Mac

16 MAC: Kerajaan bersetuju untuk menukarkan status negeri Kedah, Perak dan Negeri Sembilan kepada Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) mulai 19 Mac sehingga 31 Mac ini.

Bagaimanapun, Selangor, Kuala Lumpur, Johor, Pulau Pinang, Kelantan dan Sarawak kekal di bawah Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) manakala Perlis, Melaka, Pahang, Terengganu, Sabah Putrajaya dan Labuan ditukarkan status kepada PKPP

Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata semua pertukaran status ini akan berkuat kuasa mulai 19 Mac kecuali Sarawak yang berkuat kuasa hari ini.

“Walaupun Kedah akan ditukarkan status kepada PKPP mulai 19 Mac namun ini tidak tertakluk di Kuala Muda dan Kulim yang masih dikekalkan PKPB kerana masih terdapat kluster aktif.

“Walau bagaimanapaun, rentas negeri masih tidak dibenarkan kecuali bagi aktiviti pelancongan daripada PKPP ke PKPP melalui konsep green travel bubble menggunakan syarikat dan agen pelancongan yang berdaftar dengan MOTAC.

“Rentas daerah masih dibenarkan kecuali bagi negeri Sabah dan Sarawak,” katanya pada sidang media di Kementerian Pertahanan di Kuala Lumpur, hari ini.

Dalam pada itu, Ismail Sabri mengesahkan situasi penularan COVID-19 di negara kita semakin menunjukkan perkembangan positif apabila berlaku trend penurunan sebanyak 43.7% bagi tempoh 1 Mac hingga 12 Mac 2021.

Menurut beliau, perkembangan ini juga menyaksikan purata kes harian telah direkodkan sebanyak 1,468 kes pada tempoh sama berbanding 2,606 kes pada 15 Februari sehingga 28 Februari lalu.

“Sekiranya trend ini berterusan pada bulan akan datang,  Malaysia dijangka merekodkan 500 kes sehari pada Mei ini. Keyakinan ini bersandarkan kepada kadar kebolehjangkitan atau R-naught (Rt) yang kini berada pada paras 0.87.

“Satu lagi yang menggembirakan saya adalah apabila pengesanan kes melalui aktiviti survelan komuniti juga menunjukkan tren penurunan sebanyak 80.4%, dengan kadar positiviti menurun kepada 6.1% pada 13 Mac 2021 berbanding dengan 11.0% pada 28 Februari 2021.

“Bilangan kluster di tempat kerja juga menurun di samping jumlah pesakit COVID-19 yang dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) dan penggunaan ventilator tidak terkecuali mencatat penurunan,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.