nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

PEMERKASA beri nafas baharu kepada penggiat industri pelancongan

18 MAC: Program Strategik Memperkasa Rakyat dan Ekonomi (PEMERKASA) ‘beri nyawa’ kepada ahli Persatuan Agensi Pelancongan Umrah dan Haji Malaysia (PAPUH) untuk kembali bernafas dan mengaktifkan sektor pelancongan yang hampir lumpuh sepenuhnya akibat COVID-19.

Presidennya, Datuk Seri Razali Mohd Sham, berkata pemberian Geran Bantuan Khas secara one off sebanyak RM3,000 dari PEMERKASA akan dapat membantu ahli persatuan membuka kembali perniagaan mereka.

“Selain itu, melalui pelepasan khas cukai pendapatan individu sehingga RM1,000, ia dapat menggalakkan rakyat Malaysia melakukan percutian melalui agensi pelancongan berdaftar dengan Kementerian Pelancongan (MOTAC).

“Inisiatif berkenaan juga akan dapat menggerakkan kembali rantaian pelancongan seperti hotel, syarikat penerbangan, restoran, taman tema dan kedai cenderahati,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin semalam mengumumkan pakej PEMERKASA bernilai RM20 bilion membabitkan 20 inisiatif antaranya memberi kesan positif kepada industri pelancongan termasuk melanjutkan galakan cukai kepada syarikat pengendali pelancongan sehingga tahun taksiran 2022.

Selain itu kerajaan turut memperluas skop pelepasan khas cukai pendapatan individu sehingga RM1,000 meliputi perbelanjaan pembelian pakej pelancongan melalui ejen pelancongan berdaftar dengan MOTAC.

PEMERKASA turut memberi pengecualian levi HRDF bagi syarikat sektor pelancongan yang terjejas untuk tempoh sehingga Jun ini selain menyalurkan Geran Bantuan Khas secara ‘one off’ sebanyak RM3,000 kepada lebih 5,000 agensi pelancongan yang berdaftar dengan MOTAC.

Mengulas lanjut, Razali berkata, ahli PAPUH diharap dapat menggunakan bantuan ini dengan sebaik mungkin, khususnya dalam mengurangkan beban syarikat.

“Industri pelancongan adalah antara sektor terjejas teruk akibat penularan COVID-19 sehingga sekarang.

“Dengan keprihatinan kerajaan, ahli kami bersyukur dan berterima kasih terutama kepada MOTAC kerana insentif pemulihan ini dapat mengurangkan beban ditanggung ahli yang terkesan akibat penularan COVID-19,” katanya.

Razali berkata, kerajaan turut diyakini akan berusaha membuka semula pintu sempadan negara dalam masa terdekat bagi membolehkan rakyat Malaysia mengerjakan ibadat umrah pada bulan Ramadan nanti.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.