nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kerajaan tidak halang PH serah memorandum kepada Agong

10 APRIL : Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Parlimen dan Undang-Undang), Datuk Seri Takiyuddin Hassan menegaskan, kerajaan tidak akan menghalang Majlis Presiden Pakatan Harapan (PH) menyerahkan memorandum kepada Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah, bagi memohon perkenan baginda supaya Parlimen bersidang semula secepat mungkin.

Takiyuddin yang juga Ahli Parlimen Kota Bharu berkata, keputusan akhir mengenai perkara berkenaan hanya boleh diputuskan atas titah baginda.

“Negara kita mengamalkan demokrasi, maka selagi apa apa yang dibuat dalam ruang lingkup dibenarkan undang-undang, ia tidak salah termasuk menghantar memorandum atau petisyen, semua boleh kecuali apa yang tidak boleh dari segi undang undang.

“Bagi saya, ada yang menghantar memorandum, ada yang menerimanya. Itu sahaja, pihak yang terima itulah yang akan tahu kandungan memorandum dan mengambil tindakan sewajarnya,” katanya ketika ditemui selepas Program Malaysia Prihatin di Dewan Gemilang, Sik, Kedah, hari ini.

Semalam, pemimpin utama PH iaitu Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim; Presiden Parti Amanah Negara (AMANAH), Mohamad Sabu dan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng dalam kenyataan bersama, berkata PH akan menyerahkan memorandum kepada Yang di-Pertuan Agong bagi meminta perkenan baginda supaya Parlimen bersidang semula.

Mereka berpandangan, tindakan itu penting bagi memulihkan kembali sistem demokrasi berparlimen dengan menamatkan penggantungan Parlimen.

Takiyuddin turut menafikan pihak tertentu yang mendakwa kerajaan Perikatan Nasional (PN) bersikap tidak demokratik dengan menggantung Parlimen ketika ini.

Katanya, persidangan Parlimen hanya ditangguh ketika tempoh darurat dikuat kuasa.

“Sekiranya sekolah ditutup adakah itu tidak demokratik? Begitu juga Parlimen tidak bersidang disebabkan pandemik COVID-19, ia bukan langkah yang tidak demokratik.

“Persidangan ditangguh sepanjang darurat berkuat kuasa, itu sahaja. Apabila tamat tempoh darurat yang diisytiharkan Yang di-Pertuan Agong pada 1 Ogos ini, serta-merta semua Ahli Parlimen akan dipanggil bersidang oleh Perdana Menteri, itu memang pasti kerana kita pun mahu Parlimen ini bersidang,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.