nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

MTUC kecam dasar Perkeso berhubung penilaian prestasi kerja

25 APRIL: Kongres Kesatuan Sekerja Malaysia (MTUC) mengecam dasar pengurusan Pertubuhan Keselamatan Sosial (Perkeso) ke atas penilaian prestasi kerja pekerja yang akan menyekat perkembangan modal insan. 

Setiausaha Agung MTUC, Kamarul Baharin Mansor berkata, sedangkan penilaian prestasi kerja dinilai berdasarkan kepada skop kerja yang perlu dibuat dan bukannya pekerja yang aktif di media sosial.

Justeru itu, menurut beliau, penilaian prestasi kerja syarikat ke atas pekerja merisaukan dan memberi kesan yang besar ke atas masa depan pekerja.

“Penilaian prestasi kerja dinilai berdasarkan kepada skop kerja yang perlu dibuat dan bukannya atas aktiviti media sosial sepertimana berkongsi Facebook, Twitter, Instagram dan sebagainya. 

“Penilaian prestasi dengan kriteria yang betul akan menggambarkan sama ada pekerja sesuai dengan jawatan, perkembangan kerjaya pekerja atau kemerosotan kerja.

“Jika prestasi kerja tidak memuaskan pihak syarikat akan mengambil tindakan sehingga pembuangan pekerja,” katanya menerusi kenyataan media, hari ini. 

Dalam pada itu, Kamarul Baharin memaklumkan MTUC telah menerima banyak kes pembuangan pekerja di atas alasan markah prestasi kerja yang rendah.

Menurut beliau, pihaknya juga menerima aduan daripada Kesatuan Pekerja-Pekerja Dalam Perkhidmatan Penyelenggaraan dan Pengurusan Sisa yang mana prestasi kerja dinilai rendah kerana melaporkan kemalangan di tempat kerja.

“Syarikat yang berada dalam industri pengurusan sisa di Tanah Merah, Negeri Sembilan menetapkan kriteria penilaian prestasi kerja yang tidak relevan.

“Kriteria penilaian prestasi kerja pengurusan Perkeso memberi mesej yang salah kepada tindakan ke atas cara penilaian prestasi kerja ini. Perkeso perlu berhati-hati dan cermat dalam membuat dasar,” katanya.

Oleh itu, Kamarul Bahari mendesak agar supaya ahli lembaga pengarah mengambil tindakan ke atas cara penilaian prestasi kerja itu yang pihaknya yakin dengan kepakaran ahli lembaga pengarah dalam menangani isu ini. 

Cara dan kaedah penilaian prestasi kerja perlu disemak secara menyeluruh dan kriteria yang berkaitan dengan kerja diambil kira. Penilaian prestasi pekerja amat berkait rapat dengan kenaikan gaji tahunan dan dengan penilaian prestasi kerja memungkinkan gaji tahunan akan berubah. 

“Jurang gaji antara pihak pengurusan dengan pekerja bawahan amat besar sehingga isu kriteria penilaian prestasi kerja menjadi ketidakpuasan hati pekerja,” katanya. 

Sementara itu, Kamarul Baharin menegaskan MTUC bersedia mengambil tindakan dengan melaporkan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) ke atas isu yang dilaporkan kepada MTUC berkaitan dengan salah tadbir pengurusan Perkeso.

“Sebagai pusat buruh kebangsaan yang mempunyai kepentingan di dalam Perkeso dan mewakili pencarum dalam dana Perkeso, maka MTUC menyeru pengurusan mementingkan kebajikan pencarum dan pekerja Perkeso.

“Jurang gaji yang besar perlu diselesaikan dengan mengambil kira bahawa sumber Perkeso daripada wang pencarum pekerja,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.