nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Dakwaan Hamid perlu dibuktikan ikut lunas undang-undang

3 MEI: Dakwaan Bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador terhadap terdapat penyalahgunaan kuasa dan penyelewengan yang membabitkan rasuah di kalangan ahli politik tertentu perlu dibuktikan mengikut lunas undang-undang, demikian tegas Ketua Penerangan Dewan Ulama Pas Pusat (DUPP), Mohd Nor Hamzah.

Beliau melontarkan pandangan bahawa semua dakwaan yang dinyatakan Abdul Hamid tidak cukup terhenti sekadar sebagai satu tuduhan tetapi ia perlu dibuktikan dan diberi perhatian sewajarnya.

Justeru itu, beliau menyarankan Abdul Hamid perlu membuat aduan berhubung dakwaannya itumengikut prosedur undang-undang dengan kadar yang segera bagi membolehkan mahkamah membuat keputusan seadilnya kepada golongan yang didakwanya itu.

“Dalam kes ini, pihak yang mendakwa dan menuduh wujudnya salah laku dalam kementerian, perlu mendatangkan bukti di mahkamah atas dakwaan yang disebutkan itu.

“Sekiranya penghakiman mahkamah berjaya membuktikan orang yang dituduh itu bersalah, maka jatuhkanlah hukuman ke atasnya dan tiada siapa mahu menghalang nya,” katanya menerusi satu kenyataan hari ini.

Mohd Nor menegaskan, perkara ini perlu dilakukan kerana tidak mahu ahli politik bahkan sesiapa sahaja yang didakwa terlibat dalam penyalahgunaan kuasa serta rasuah, dibebaskan begitu sahaja dan tidak diambil tindakan setimpalnya.

“Penegasan yang harus diberi di sini, bahawasanya mana-mana pihak mesti berani untuk mengambil tindakan mengikut lunas undang-undang dalam membanteras salah laku. Sebarang kezaliman dan penindasan harus dibawa ke muka pengadilan.

“Keadilan adalah milik semua. Kerajaan seharusnya mengambil tindakan segera terhadap segala aduan dan dakwaan yang dibawakan. Perkara mendesak ini sangat penting bagi memastikan kelestarian semak dan imbang dalam kerajaan,” katanya.

Dalam pada itu, beliau memberitahu DUPP turut menyarankan agar kerajaan segera memperbetulkan kebobrokan sistem yang wujud warisan penjajah yang telah berakar umbi dalam kerajaan sejak negara Malaysia ditubuhkan.

Justeru, Mohd Nor yang juga merupakan Exco Pembangunan Insan, Dakwah dan Penerangan negeri Terengganu berkata  Kerajaan Perikatan Nasional (PN) perlu menubuhkan satu jawatankuasa bebas bagi membuat siasatan dan kajian menyeluruh di samping mengemukakan kertas cadangan mengikut perspektif Islam sebagai penyelesaian isu.

“Kerajaan melalui institusi-institusi bertanggungjawab sewajarnya bertindak segera melakukan penyiasatan terhadap apa-apa sahaja aduan dan dakwaan, yang mengundang perlanggaran sistem dan undang-undang yang mulia ini.

“Kerajaan mesti memberi penjelasan pantas terhadap kes-kes yang ditimbulkan seperti kes Almarhum Adib, kompaun RM50,000, isu rogol dan sebagainya. Hal ini bagi membuktikan kesungguhan Kerajaan PN dalam menjamin keluhuran keadilan serta kedaulatan undang-undang, “katanya.

Tambah beliau, pembaharuan institusi ini bukan sahaja memerlukan suatu undang-undang yang adil dan bersesuaian dengan realiti semasa, bahkan ia juga perlu dilihat adil daripada aspek penguatkuasaannya.

“Tindakan yang lebih pantas terhadap laporan yang dibuat agar penyiasatan dilakukan dan dibawa ke muka pengadilan untuk diadili bagi dihukum menerusi lunas perundangan yang ada dalam negara ini.

“Kesemua ini memerlukan komitmen daripada kerajaan dan agensi penguatkuasa yang terlibat. Reformasi institusi ini perlu dijadikan agenda utama bagi membawa negara ke arah yang lebih sejahtera°

“PAS konsisten dalam agenda membudayakan Budaya Politik Matang dan Sejahtera (BPMS) yang bertongkatkan hujah dan bukan emosi atau persepsi. Kerajaan mahupun pembangkang yang melakukan penindasan, wajar dibawa ke muka pengadilan. Yang dibuktikan bersalah akan dihukum, yang dizalimi akan dibela, “katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.