nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

PKP dilaksana untuk selamatkan nyawa rakyat – Ismail Sabri

6 MEI: Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, berkata pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di enam daerah di Selangor dan Kuala Lumpur adalah bagi ‘menyelamatkan nyawa’ penduduk di kawasan itu.

Katanya, perlaksanaan PKP itu adalah berdasarkan sistem amaran awal, Pengecaman Lokasi Panas untuk Libat Urus Dinamik (HIDE) yang dibangunkan Bank Negara Malaysia (BNM) bersama Kementerian Kesihatan (KKM) berpandukan MySejahtera.

Ismail Sabri berkata, segala dakwaan dan tuduhan dilemparkan kepada kerajaan selepas pengumuman pelaksanaan PKP itu adalah tidak benar.

“Saya tahu rakyat marah kerajaan laksanakan PKP) tetapi tujuan kita adalah menyelamatkan nyawa mereka dan bukan untuk menyusahkan. 

“Kita tidak mahu Malaysia akhirnya menjadi seperti India yang menyaksikan pemimpin negara itu mengisytiharkan menang dalam menangani COVID-19 dan memberikan kebebasan, tetapi kemudian penularan kembali berlaku sehingga tidak terkawal,” katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang media selepas menghadiri majlis berbuka puasa bersama pelajar Sekolah Tahfiz dan Asrama Anak Yatim Angkatan Tentera Malaysia (STAY ATM) di Kem Perdana Sungai Besi, Kuala Lumpur, malam tadi.

Kerajaan kelmarin, mengumumkan PKP di enam daerah di Selangor, iaitu Hulu Langat, Petaling, Gombak, Klang, Kuala Langat dan Sepang, manakala tiga daerah, Kuala Selangor, Sabak Bernam serta Hulu Selangor kekal di bawah Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bermula 6 Mei sehingga 17 Mei ini.

Semalam pula, seluruh Kuala Lumpur dikenakan PKP selama dua minggu bermula esok.

Pelaksanaan itu dikenakan akibat peningkatan mendadak kes COVID-19 di kawasan terbabit, sekali gus menyaksikan pergerakan rentas negeri dan daerah tidak dibenarkan, kecuali atas urusan kerja serta kecemasan.

Selain itu, Ismail Sabri berkata, sebagai contoh, peningkatan kes mendadak di Kelantan menyebabkan hospital dan Unit Rawatan Rapi (ICU) penuh, justeru kerajaan tidak mahu situasi sama dihadapi dua negeri terbabit.

“Kelantan terpaksa buka hospital sementara kerana katil hospital sedia ada tidak mencukupi.

“Perkara ini terjadi di Kelantan dan tidak mustahil berlaku  di Kuala Lumpur dan Selangor berdasarkan peningkatan kes mendadak,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.