nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

MINDEF teliti laporan PAC berhubung LCS secara terperinci

Saya ambil maklum dapatan Laporan Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) Parlimen Malaysia mengenai projek Littoral Combat Ship (LCS) yang dikeluarkan tengahari tadi. Kami sendiri di pihak Kementerian Pertahanan Malaysia (MINDEF) telah memberi kerjasama penuh dan sentiasa telus semasa menghadiri prosiding-prosiding dan proses siasatan yang dilakukan PAC.

Reaksi awal saya berhubung perkara ini adalah MINDEF dan semua pemegang taruh (stakeholders) akan meneliti laporan tersebut secara terperinci dan semestinya akan mengambil kira kesemua syor yang dikemukakan PAC dalam meneruskan projek LCS selepas ini.

Seperti dimaklumkan pada April lalu, Kabinet juga telah bersetuju dengan Pelan Pemulihan Projek LCS yang membenarkan tempoh mobilisasi dilaksanakan selama enam (6) bulan bagi membolehkan rundingan dibuat dengan pihak OEM dan vendor seterusnya memuktamadkan perancangan ke hadapan perolehan LCS seperti yang dimahukan serta diperlukan oleh Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM).

Kerajaan juga telah menubuhkan Jawatankuasa Tadbir Urus Khas yang dipengerusikan oleh Ketua Setiausaha Perbendaharaan, Kementerian Kewangan (MOF) serta Ketua Setiausaha MINDEF. Jawatankuasa ini ditugaskan memantau secara dekat terutama proses mobilisasi dalam tempoh enam (6) bulan ini dan melaporkan perkembangannya kepada Kabinet.

Berhubung kelemahan dan penyelewengan, saya konsisten menegaskan bahawa siapa jua yang bersalah tetap bersalah. Siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) masih sedang berjalan dan ini bermakna pihak yang terlibat salah laku dalam projek sebelum ini tidak akan terlepas begitu sahaja.

PAC sendiri telah mengesyorkan supaya SPRM mempercepatkan siasatan dan menyegerakan pendakwaan. Siapa jua yang bersalah pasti akan dihadapkan ke muka pengadilan.

Melangkah ke hadapan, perkara paling penting sekarang ialah untuk memastikan projek LCS ini dapat diteruskan dengan lancar. LCS aset yang amat diperlukan demi keselamatan perairan negara, sejajar dengan Program Transformasi Armada 15 to 5, dan demi kepentingan TLDM.

Datuk Seri Hishammuddin Hussein Onn

Menteri Kanan Pertahanan

Get real time updates directly on you device, subscribe now.