nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Rumah mampu milik: Syarat lebih ketat terhadap pemaju

1 JUN: Kerajaan akan mengkaji semula dasar yang mewajibkan pemaju hartanah memperuntukkan sebahagian daripada projek pembangunan mereka untuk pembinaan rumah mampu milik.

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata kerajaan melihat dasar itu seolah-olah tidak ‘berjalan’ mengikut jadual dan skala yang diperlukan daripada pihak pemaju.

Sehubungan itu katanya, kerajaan akan memperkenalkan beberapa syarat baharu yang lebih ketat kepada pemaju bagi memastikan peruntukan pembinaan projek perumahan mampu milik benar-benar dilaksanakan.

“Saya telah meminta Kementerian Pembangunan Kerajaan Tempatan untuk melihat semula dasar itu dan mengenakan syarat baharu.

“Kenapa mesti kerajaan hanya menyediakan rumah mampu milik untuk rakyat sedangkan kita ada pemaju yang membina projek besar? Ini kerana ia merupakan sebahagian tanggungjawab mereka untuk membina (perumahan mampu milik),” katanya kepada pemberita selepas majlis penyerahan kunci kepada pemilik rumah Projek Perumahan Penjawat Awam (PPAM) Dalur di Presint 18 di Putrajaya, hari ini.

Menteri Kewangan itu berkata terdapat kira-kira 200,000 unit rumah yang berharga RM300,000 dan ke bawah diperlukan untuk memenuhi permintaan perumahan penjawat awam di seluruh negara.

Di Putrajaya ketika ini, terdapat hampir 10,000 unit rumah di bawah inisiatif projek perumahan penjawat awam.

Terdahulu, pelancaran projek PPAM Madani Dalur dibangunkan Perbadanan Putrajaya menerusi pemaju TRC Land Sdn. Bhd. yang mempunyai sejumlah 500 unit kediaman dengan keluasan lantai 1,000 dan 1,200 kaki persegi.

Menerusi kenyataan Perbadanan Putrajaya, harga jualan yang ditawarkan adalah tidak melebihi RM260,000 seunit iaitu lebih rendah daripada harga pasaran tidak termasuk kos nilai tanah di Putrajaya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.