nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kejayaan Tangkapan Elemen Ekstremisme, Radikalisme dan Keganasan : KDN

Kenyataan Media

Kementerian Dalam Negeri (KDN)

24 JUN : Polis DiRaja Malaysia melalui Cawangan Khas berjaya mematahkan ancaman elemen ekstremisme, radikalisme dan keganasan di Malaysia dengan penangkapan lapan suspek pada 22 dan 23 Jun 2024 dalam suatu operasi serentak di empat negeri.

Penahanan enam lelaki dan dua wanita yang disyaki terkait dengan elemen radikalisme Daesh dan Islamic State (IS) adalah tangkapan susulan daripada operasi sebelumnya pada 15, 17 Mei 2024 dan 30 Mei 2024. Kesemua suspek ditahan berpandukan kepada peruntukan undang- undang iaitu Bab VIA – Kesalahan-Kesalahan Berkaitan Keganasan, Kanun Keseksaan [Akta 574] dan akan disiasat di bawah Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 [Akta 747].

Siasatan awal Polis DiRaja Malaysia terhadap kesemua suspek turut mendapati bahawa wujud ancaman terhadap Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong, Perdana Menteri, orang kenamaan dan pimpinan tertinggi Polis DiRaja Malaysia. Selain itu, terdapat kepelbagaian latar belakang pekerjaan dan status ekonomi kelapan-lapan suspek seperti penganggur, suri rumah dan golongan profesional terpelajar.

Rakyat Malaysia diingatkan supaya terus prihatin dan peka terhadap ancaman bentuk baharu oleh elemen ekstremisme, radikalisme dan keganasan yang mana dewasa ini menyalahgunakan perkembangan teknologi moden serta menjadikan media sosial sebagai salah satu medium menyebarkan fahaman yang membahayakan.

Kerajaan Malaysia bertegas bahawa tiada sebarang kompromi terhadap mana-mana pihak yang menjadi penghasut, pelaku, penyokong dan pemberi simpati buat elemen ekstremisme, radikalisme dan keganasan di negara ini. Pihak berkuasa tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan penguatkuasaan yang paling berat ke atas golongan ini.

Justeru, Kerajaan menggesa orang ramai, aktivis masyarakat, organisasi serta badan bukan kerajaan, pihak swasta dan semua pihak untuk berkerjasama menggembeleng usaha bagi bersama-sama menangani ancaman ini daripada menggugat perpaduan dan keamanan negara tercinta.

Kerajaan memberi jaminan bahawa masyarakat umum tidak perlu berasa gusar terhadap tahap keselamatan dan ketenteraman awam di Malaysia. Hal ini didorong oleh kecekapan dan ketangkasan Polis DiRaja Malaysia menangkis ancaman ekstremisme, radikalisme dan keganasan di peringkat awal yang menjadi manifestasi kesiapsiagaan dan kompetensi pasukan dalam mendepani sebarang ancaman pada setiap masa.

    Sekian.

    YB Datuk Seri Saifuddin Nasution Bin Ismail

    Menteri Dalam Negeri

    Get real time updates directly on you device, subscribe now.