nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Muslihat disebalik usul Shafie, Mahathir terhadap PM

7 MEI: Keputusan Speaker Dewan Rakyat Tan Sri Mohamad Ariff Md Yusof menolak usul oleh Ahli Parlimen Semporna Datuk Seri Shafie Apdal berhubung undi percaya terhadap Tun Dr Mahathir Mohamad amat tepat.

Usul itu sebenarnya mempunyai maksud undi tidak percaya atau memberi tanggapan bahawa Ahli Parlimen Pagoh Tan Sri Muhyiddn Yassin hilang kepercayaan majoriti ahli Dewan untuk kekal sebagai perdana menteri.

Sedangkan tidak ada peruntukan undi tidak percaya kepada perdana menteri di Dewan Rakyat kerana Perkara 43 Perlembagaan Persekutuan memberi kuasa penuh kepada Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong dalam urusan pelantikan jawatan Perdana Menteri.

Adalah sesuatu yang amat menghairankan apabila  Shafie menulis surat kepada Mohamad Ariff untuk memulakan usul undi percaya kepada Ahli Parlimen Langkawi supaya dipilih sebagai Perdana Menteri.

MOHAMAD ARIFF

Ini kerana Shafie yang sudah lama sebagai ahli parlimen termasuk jawatan dalam Kabinet dan kini Ketua Menteri Sabah tentu menyedari mengenai kuasa melantik perdana menteri.

Malangnya, beliau masih percaya Dewan Rakyat boleh menerima usul tersebut, paling tidak pun mahu memberi persepsi bahawa Dr Mahathir masih layak memimpin negara, bukannya Muhyiddin.

Dalam notis bertarikh 1 Mei (cuti Hari Pekerja), Shafie menegaskan bahawa usul itu bukanlah untuk mencanggahi kuasa Yang di-Pertuan Agong melantik perdana menteri.

Sebaliknya, jelas beliau, ia bertujuan memaklumkan baginda mengenai siapa yang mempunyai sokongan majoriti di Dewan Rakyat.

Sebenarnya, ahli Dewan tidak boleh mempertikai Yang di Pertuan Agong dalam soal melantik perdana menteri dan tindakan sedemikian boleh dianggap satu penderhakaan kepada baginda.  

Sebab itu juga, Mohamad Ariff menerusi surat bertarikh 5 Mei kepada Shafie menjelaskan bahawa beliau tidak membenarkan usul tersebut di bawa ke dalam Majlis Mesyuarat.

Ekoran penolakan itu, Mahathir telah menghantar satu notis berasingan, kali ini bertujuan membawa undi tidak percaya terhadap Muhyiddin.

Mohamad Ariff bagaimanapun, belum membuat keputusan berkenaan notis Mahathir itu dan memaklumkan bahawa ia akan dijawab menerusi satu kenyataan media.

Namun, disebalik dua surat oleh ahli parlimen PH tersebut, ia boleh menjelaskan kepada rakyat bahawa pemimpin PH masih berharap mendapat semula kuasa selepas kerajaan itu tumbang pada 24 Februari lalu.

Sejak itu, pemimpin PH terus mempertikai keupayaan Muhyiddin sebagai perdana menteri termasuk mempersoal kemampuan Kabinet yang dipilih selepas beliau dipilih Perdana Menteri ke 8.

Bagaimanapun, Muhyiddin dan Kabinetnya mendapat pujian rakyat kerana kejayaan kerajaan menangani wabak Covid-19, malah turut menerima pujian dunia.

Inilah yang menjadi limau yang menyiram luka PH apatah lagi punca wabak Covid-19 semakin merebak kerana kegagalan dan kelewatan kerajaan pimpinan Dr Mahathir menanganinya dengan membenar pelancong teutama dari China terus masuk ke Malaysia ketika ancaman wabak semakin serius.

Kini, apabila perjuangan menentang Covid-19 hampir menuju kemenangan, pemimpin PH sibuk menuntut sidang Parlimen lebih panjang kononnya mahu membahaskan usul berkaitan wabak itu tetapi apa yang tersirat sudah terdedah dengan muslihat usul Shafie dan Dr Mahathir.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.