nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Keuntungan lepas cukai TNB menyusut 51.6%

11 JUN: Tenaga Nasional Berhad (TNB) mencatatkan penyusutan keuntungan selepas cukai sebanyak 51.6 peratus kepada RM736.7 juta pada suku pertama tahun ini berbanding RM1.52 bilion bagi tempoh, sama tahun lalu.

Memetik laporan Malaysia Gazette, penurunan itu disebabkan kerugian tukaran mata wang asing belum direalisasikan bernilai RM388 juta berikutan kedudukan pertukaran mata wang asing yang tidak stabil ekoran ketidaktentuan ekonomi global.

Menurut Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif TNB, Datuk Seri Amir Hamzah Azizan, pendapatan kumpulan menyusut sebanyak 12 peratus kepada RM11.65 bilion berbanding RM13.24 bilion pada tempoh sama tahun lalu dipacu oleh pendapatan keseluruhan yang terkesan oleh Ketidakseimbangan Pelepasan Kos Bahan Api (ICPT) pada keadaan rebat RM307.5 juta berbanding keadaan surcaj RM1.37 bilion pada suku sama, tahun lalu.

Namun, beliau memberitahu, jualan elektrik pada tiga bulan pertama tahun ini stabil pada 27,938.2 GWh atau RM11.78 bilion berbanding 28,471.1 GWh atau RM12.03 bilion pada suku pertama 2019.

“Margin Perolehan Sebelum Faedah, Cukai, Susut Nilai dan Amortisasi (EBITDA) meningkat 3.8 peratus tahun ke tahun berikutan penyusutan kos operasi sebanyak 15.4 peratus pada suku tahun pertama 2020,” katanya.

Amir Hamzah menambah, walaupun berdepan dengan cabaran susulan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan akibat pandemik COVID-19 pada suku kedua tahun ini, TNB masih berada di landasan yang betul dengan pelan transformasinya iaitu Reimagining TNB.

Beliau menyatakan, TNB akan komited untuk meneruskan polisi dividen antara 30 peratus hingga 60 peratus nisbah pembayaran dividen.

Berhubung prospek masa depan TNB, Amir Hamzah berkata, memandangkan pandemik Covid-19 yang masih berterusan dan ketidaktentuan dalam suasana ekonomi global, Lembaga Pengarah menjangkakan cabaran berterusan terhadap prospek Kumpulan TNB bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2020.

Walau bagaimanapun, kata beliau, TNB telah mengambil langkah-langkah yang perlu untuk memastikan kestabilan kewangan dan operasinya.

“TNB terus mengukuhkan tumpuan kepada aset-asetnya di pasaran United Kingdom (UK) sebagai platform untuk mengembangkan portfolio tenaga boleh diperbaharui (RE) berdasarkan potensi pertumbuhan yang besar berikutan peralihan global terhadap sumber tenaga boleh diperbaharui.

“Pada Mac 2020, TNB membeli baki 20 peratus kepentingan dalam Tenaga Wind Ventures UK Ltd,” jelasnya.

Amir Hamzah berkata, pandemik COVID-19 memberi kesan kepada inisiatif pihaknya untukmengurangkan pendedahan semasa termasuk penstrukturan semula dan urusan pemulihan dan penjualan semula pelaburan, terutamanya dalam syarikat GAMA (Turki) dan GMR (India) yang masing-masing dimiliki sebanyak 30 peratus oleh TNB.

Namun, menurut beliau, aset-aset TNB di UK adalah dilindungi oleh skim subsidi jangka panjang.

“Sehubungan itu, TNB akan menumpukan kepada aset-aset dan pengalaman pasaran di UK untuk mengembangkan portfolio tenaga boleh diperbaharui menjelang 2021 bagi meneruskan pemerolehan aset-aset operasi dan pembangunan projek baharu,” jelasnya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.