nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Mujahid terdiam ditempelak Ahmad Marzuk isu TH

22 JULAI: Ahli Parlimen PH Parit Buntar, Datuk Seri Dr Mujahid Yusof terdiam setelah Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Ahmad Marzuk Shaary memperbetulkan kenyataannya yang kurang tepat menuduh hutang Tabung Haji Plantations Bhd (THP) ‘membengkak’ ketika zaman pemerintahan kerajaan Barisan Nasional (BN) dahulu.

Ahmad Marzuk berkata, laporan kedudukan THP bermula 2015 sehingga 2017 mencatatkan keuntungan malahan laporan tersebut telah pun direkodkan dan dibentangkan di Parlimen di samping disahkan oleh Ketua Audit Negara.

Sebaliknya, beliau membuktikan bahawa THP mula mencatatkan kerugian semenjak Pakatan Harapan (PH) mengambil alih kerajaan pada 2018.

“Pada tahun 2015 keuntungan THP dicatatkan RM18 juta, 2016 berjumlah RM127 juta dan 2017 mencatatkan keuntungan sebanyak RM60 juta. Bermula PH ambil alih 2018 kerugian dicatatkan sebanyak RM68 juta dan 2019 berjumlah RM245 juta.

“Kita memahami hutang menjadi beban THP tetapi semakan dibuat 75 peratus daripaa hutang THP adalah daripada Lembaga Tabung Haji maka dengan penjualan aset ini tidak akan menyelesaikan masalah jumlah hutang yang sebaliknya kena lakukan penstrukturan semula berkaitan dengan hutang-hutang membebankan terutamanya ‘cash flow’ THP,” katanya dalam sesi soal jawab sidang Dewan Rakyat, hari ini.

Mujahid membuat tuduhan tidak berasas tersebut ketika bertanya soalan tambahan kepada Ahmad Marzuk.

Terdahulu, bagi menjawab soalan Ahli Parlimen BN Tanjong Karang, Tan Sri Noh Omar berhubung penjualan aset TH kepada Tamaco Plantation Sdn Bhd, Ahmad Marzuk menjelaskan, kerajaan terdahulu di bawah PH telah menjual aset kepada Tamaco dengan nilai yang lebih rendah daripada penilaian yang dibuat oleh pihak kerajaan dan jurunilai bebas.

Menurut beliau, buat masa ini, kelulusan terhadap penjualan syarikat-syarikat di bawah THP masih dalam pertimbangan bagi mendapatkan kebenaran daripada Unit Perancangan Ekonomi (EPU).

Noh Omar mengemukakan soalan tambahan kepada Ahmad Marzuk.

“Nilai oleh jurunilai CH William pada Disember 2018 adalah sebanyak RM280 juta manakala Jabatan Penilaian Dan Perkhidmatan Harta (JPPH) adalah berjumlah RM224 juta sebelum diminta nilai semula THP diturunkan kepada RM198 juta. Harga jualan kepada Tamaco adalah berjumlah RM170 juta adalah lebih rendah dari nilai JPPH dan penilai bebas.

“Berdasarkan hutang BSV kepada THP Suria Mekar sebanyak RM240 juta telah dihapus kira yang member manfaat besar kepada Tamaco. Pada masa ini kelulusan masih di bawah pertimbangan EPU bagi mendapat kebenaran kerana sebarang jualan kepada bukan bumiputera diluluskan oleh bawah kuasa EPU dan pertimbangan kerajaan,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.