nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kerjasama Kedah, NCIA bangunkan ekonomi negeri

27 JULAI: Kerajaan negeri Kedah dan Pihak Berkuasa Pelaksanaan Koridor Utara (NCIA) akan terus bekerjasama rapat bagi membangunkan ekonomi negeri berkenaan untuk kesejahteraan rakyat khusus selepas situasi pandemik COVID-19.

Menteri Besar Kedah, Muhammad Sanusi Md Nor berkata, kerjasama itu merangkumi pemacuan ekonomi yang mampan dan proaktif, selain daripada rangsangan ke atas ekonomi melalui pembangunan strategik, dorongan pelaburan dan program pemerkasaan rakyat.

“Pendekatan ini telah dirangka khas secara holistik dan inklusif di Wilayah Ekonomi Koridor Utara (NCER) supaya tiada masyarakat yang tersisih dari arus pembangunan.

“Dasar dan pembaharuan yang dilaksanakan untuk pasca COVID-19 akan memperkasakan ekonomi wilayah ini agar kekal berdaya tahan, dengan penyertaan semua lapisan masyarakat demi mengecapi kesejahteraan bersama,” katanya dalam satu kenyataan, malam tadi.

Dalam pada itu, Ketua Eksekutif NCIA, Datuk Seri Jebasingam Issace John dalam kenyataannya memberitahu, NCIA telah membentangkan pelan pasca COVID-19 dengan pendekatan strategi serampang tiga mata.

Menurut beliau, tumpuan diberikan kepada pembangunan infrastruktur strategik, mempercepatkan pertumbuhan pelaburan swasta serta memperkasakan rakyat.

“Fokus utama NCIA pada waktu ini adalah menangani cabaran yang dihadapi oleh tenaga kerja, perniagaan dan kumpulan rentan akibat penularan wabak ini,” jelasnya.

Jebasingam menyatakan, pembangunan modal insan dan ketersediaan tenaga kerja berkemahiran tinggi juga amat kritikal dalam menyokong peralihan ekonomi ke arah aktiviti berasaskan pengetahuan, inovasi dan teknologi.

“Berlandaskan strategi serampang tiga mata, dan usaha kolaboratif ke arah pemulihan industri-industri pembuatan, logistik dan pelancongan, Kedah disasar mencapai Keluaran Dalam Negeri Kasar berjumlah RM62 bilion menjelang tahun 2027 dan terus berkembang pesat, seiring dengan ekonomi wilayah dan negara,” ujarnya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.