nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Perkenal MyKad baharu cegah pemalsuan

28 JULAI: Ahli Parlimen BN Parit, Datuk Mohd Nizar Zakaria menyarankan kad pengenalan sedia ada diperbaharui agar lebih sistematik dan mempunyai ciri-ciri keselamatan lebih tinggi.

Beliau berkata, tindakan itu perlu susulan kegiatan penjualan kad pengenalan Malaysia kepada warga asing oleh sindiket yang juga musuh nombor satu negara.

Mohd Nizar memberitahu, kerajaan disaran mempertimbangkan cadangan itu demi kebaikan rakyat dan keselamatan negara.

MOHD NIZAR ZAKARIA

“Baru-baru ini, PDRM (Polis Diraja Malaysia) jalankan siasatan terhadap laman sesawang yang mengiklan dan menjual kad pengenalan palsu secara dalam talian dan sindiket ini menjual secara terbuka pada harga bernilai AS$300 bagi kad pengenalan manakala passport pula dijual sekitar harga AS$1400.

“Saya lihat terdapat keperluan mendesak kerajaan menyegerakan penukaran kad pengenalan Malaysia yang mudah dipalsukan. Adakah terdapat perancangan oleh kerajaan untuk tukar kad pengenalan baharu dengan ciri-ciri keselamatan khas dalam membanteras aktiviti pemalsuan kad pengenalan,” katanya ketika membahaskan usul menjunjung kasih titah ucapan Yang di-Pertuan Agong dalam sidang Dewan Rakyat, hari ini.

Dalam pada itu, Mohd beliau menyarankan kerajaan perlu mengambil tindakan terhadap individu yang menghina jawi yang menjadi warisan negara selaras dengan Seksyen 9 Akta Bahasa Kebangsaan 1963/67.

“Mereka yang tolak perlu sedar jawi diiktiraf dalam perlembagaan Seksyen 9 Akta Bahasa Kebangsaan 1963/67 yang menyatakan tulisan bahasa kebangsaan ialah tulisan rumi dengan syarat ini tidak melarang penggunaan tulisan Melayu yang dikenali sebagai tulisan jawi.

“Adakah kerajaan bersetuju tindakan menghina jawi ini sebagai perbuatan melanggar Perlembagaan dan wajar diberi hukuman berat dan sejauh mana usaha dilaksanakan kementerian dan kerajaan beri kefahaman kepada seluruh rakyat di negara kita,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.