nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Rasulullah berhijrah atas perintah Allah, bukan lari

28 JULAI: Nabi Muhammad SAW berhijrah meninggalkan Mekah atas perintah dan tuntutan Allah SWT, dan bukannya melarikan diri ke Madinah.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri berkata, penghijrahan tersebut ada ditakrifkan dalam Kitab Fiqh Al-Sirah karya Syeikh Dr Muhammad Said Ramadhan Al-Buti.

“Di mana beliau menyatakan bahawa Rasulullah SAW tatkala berhijrah dari kota Mekah ke Madinah, bukanlah bermakna Rasulullah melarikan diri tetapi adalah atas perintah dan tuntutan Allah SWT.

“Istilah hijrah berbeza sangat dalam mana-mana terma dari segi agama berbanding dengan yang lain, insya-Allah saya akan bagi buku yang saya karyakan berkenaan dengan hijrah ini,” katanya dalam sesi soal jawab sidang Dewan Rakyat, hari ini.

ZULKIFLI MOHAMAD AL-BAKRI

Beliau menjawab soalan tambahan Ahli Parlimen Bersatu Sabak Bernam, Datuk Mohd Fasiah Mohd Fakeh sama ada Ahli Parlimen PH Kota, Mohamad Sabu boleh diklasifikasikan sebagai menghina Nabi Muhammad SAW kerana menyatakan Rasulullah seorang pelarian.

Mohamad didakwa berkata demikian ketika membahaskan usul menjunjung kasih titah ucapan Yang di-Pertuan Agong, semalam.

Zulkifli sebelum menjawab soalan itu turut memohon maaf disebabkan tidak berada di Dewan Rakyat ketika Presiden Parti Amanah Negara (PAN) itu membahaskan usul berkenaan.

“Yang kedua, sekadar melihat beberapa sedutan semata-mata, sepatutnya kalau kita tengok keseluruhan beliau ada menafsirkan maksud satu persatu,” katanya.

Terdahulu, bagi menjawab soalan Mohd Fasiah mengenai jumlah aduan diterima berhubung pihak yang menghina Nabi Muhammad SAW, Zulkifli memberitahu Unit Pemantauan Isu Hina Agama Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) menerima dan menyaring 42,500 mesej aduan dalam media sosial sehingga 30 Jun lepas.

Beliau menambah daripada jumlah itu, hanya 431 dikenal pasti sebagai aduan dan 83 pautan berkaitan telah dipanjangkan kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) untuk tindakan.

“Berasaskan aduan yang dipanjangkan oleh JAKIM, pihak SKMM telah menjalankan penelitian terhadap kandungan-kandungan tersebut dan ia diangkat untuk proses tindakan lanjut di bawah peruntukan Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998,” katanya.

Zulkifli berkata pihaknya akan sentiasa bekerjasama dengan SKMM, Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan semua pihak berkuasa agama negeri bagi mengekang aktiviti penghinaan agama.

Sementara itu, beliau berkata, usaha menyampaikan kefahaman mengenai keindahan Islam kepada rakyat Malaysia akan dipergiat bagi memperbetulkan salah faham, sekali gus meredakan kes-kes penghinaan yang mungkin berpunca daripada silap faham terhadap ajaran Islam. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.