nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Apa lagi Tommy Thomas mahu berbohong tanya MP Jelebu

7 OGOS: Di mulut mereka menempelak kejayaan penyelesaian kerajaan Malaysia dengan bank pelaburan Goldman Sachs bernilai AS$3.9 bilion bagi menyelesaikan caj dan tuntutan tertunggak berkaitan dengan tiga urus niaga bon membabitkan skandal 1Malaysia Development Bhd (1MDB).

Sedangkan hakikatnya, apa yang dikatakan bekas Peguam Negara, Tan Sri Tommy Thomas dan sekutunya dalam kerajaan Pakatan Harapan (PH) itu tidak lain hanyalah tindakan penuh cemburu untuk menghakis kejayaan kerajaan Perikatan Nasional (PN) dalam mendapat penyelesaian terbaik.

Tegas, Ahli Parlimen Jelebu, Datuk Jalaluddin Alias, apa yang kerajaan PH dan Tommy mampu lakukan hanyalah mendapat penyelesaian berjumlah AS$1.5 bilion yang kemudian dinaikkan sedikit oleh bank berkenaan kepada AS$1.75 bilion.

Jalaluddin Alias

Realitinya kata beliau, Menteri Kewangan, Tengku Datuk Seri Zafrul Abdul Aziz bersama pasukan perundangan diketuai, Peguam Negara, Tan Sri Idrus Harun berjaya mendapatkan penyelesaian AS$3.9 bilion.

“Pencapaian kerajaan PN pimpinan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin ini sangat jauh berbeza berbanding zaman kerajaan PH dan Tommy. Jelas sekali PH dan Tommy sangat iri hati kepada kejayaan kerajaan PN ini sekali gus berusaha menghakis kejayaan yang dicapai oleh kerajaan sekarang,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Menurut Jalaluddin, beliau juga berada di Dewan Rakyat ketika sesi penggulungan Kementerian Kewangan semalam untuk mendengar dan mendapatkan penjelasan berhubung dakwaan Tommy dan PH yang mana adalah satu masalah jika kerajaan PN yang disokong ini sebenarnya sedang mengelirukan rakyat dalam isu berkenaan.

Namun sebaliknya kata beliau, jawapan Tengku Zafrul cukup membuatkan ramai terkejut dan sukar dipercayai yang Tun Dr. Mahathir Mohamad bersama bekas Menteri Kewangan, Lim Guan Eng serta bekas Setiausaha Politiknya, Tony Pua dan Tommy telah mengelirukan rakyat menerusi kenyataan-kenyataan mereka.

Menerusi kenyataan media itu, Jalaluddin menggariskan beberapa pembohongan mereka yang antaranya berbohong mengenai tuntutan AS$9.6 bilion dari Goldman Sachs.

“Yang benar adalah bahawa pada bulan Disember 2019, Tommy menyatakan, dengan jelas dengan kata-katanya sendiri – “tawaran penyelesaian yang dibuat oleh Malaysia kepada Goldman Sachs pada bulan Disember adalah sekitar AS$4 bilion, yang ditolak oleh Goldman Sachs, yang hanya menawarkan tawaran balas AS$1.5 bilion

“Sudah jelas bahawa Tommy menawarkan penyelesaian pada AS$4 bilion dan bukan AS$9.6 bilion yang dia sampaikan. Adalah memalukan bahawa walaupun pada angka “rendah” itu, Tommy tidak dapat memujuk Goldman Sachs. Sebagai gantinya, mereka menghinanya lebih jauh dengan membuat tawaran balas bahkan tidak sampai separuh daripada tawaran penyelesaiannya sebanyak AS$4 bilion,” katanya.

Tambah Jalaluddin, Tommy juga tidak pun memulakan prosiding jenayah fraud ke atas 17 pengarah terlibat deperti didakwanya untuk memberikan ruang mendapat penyelesaian lebih besar.

Katanya, sedangkan Tommy tidak berbuat demikian kerana mempunyai kesukaran teknikal dari aspek perundangan khususnya mendapat perintah ekstradisi untuk membicarakan mereka yang berada di luar negara.

“Dalam kenyataan media tulisan tangan terbaru bertarikh 7.8.2020, Tommy mengatakan bahawa dia akan berhenti memberikan komen mengenai perkara ini. Yang benar adalah dia sudah ‘kantoi’ berbohong kepada masyarakat Malaysia setelah membuat semua tuntutan hebat mengenai pencapaiannya.

“Tommy cuba membuat hujah akhir bahawa dia tidak pernah bersetuju untuk menerima AS$1.75 bilion dari Goldman Sachs. Tidak ada yang menuduhnya begitu. Maksudnya adalah, dia telah menyesatkan masyarakat Malaysia untuk percaya bahawa selama ini dia menuntut AS$9.6 bilion dan itulah sebabnya perundingannya gagal.

“Yang sebenarnya adalah, dia adalah orang yang menawarkan penyelesaian kepada Goldman Sachs dengan harga USD4 bilion. Apa lagi yang anda mahu berbohong, Tommy?,” katanya. – Oleh M. HERMAN HAMID

Get real time updates directly on you device, subscribe now.