nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kementerian Sumber Manusia bantu cari pekerja

23 OGOS: Data yang dikumpul oleh Kementerian Sumber Manusia menunjukkan bahawa ramai pekerja tempatan dan pekerja asing yang masih mempunyai permit kerja yang sah untuk tempoh panjang telah diberhentikan berikutan penularan pandemik COVID-19.

Sehubungan itu, Menteri Sumber Manusia, Datuk Seri M Saravanan berkata, kementerian itu melalui jabatan serta agensi di bawahnya akan cuba mengurangkan kes-kes kehilangan pekerjaan dalam kalangan pekerja tempatan dan pekerja asing.

Menurut beliau, Kementerian Sumber Manusia akan membantu para majikan khususnya yang ingin menggajikan pekerja tempatan termasuk golongan pencari kerja dengan cara mendaftar secara dalam talian bagi mendapatkan pekerjaan melalui inisiatif penempatan semula yang dikendalikan oleh kementerian itu.

“Inisiatif ini akan dilaksanakan melalui agensi-agensi seperti Jabatan Tenaga Kerja Semenanjung Malaysia (JTKSM), Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO) dan juga Pembangunan Sumber Manusia Berhad (PSMB).

“Kementerian Sumber Manusia turut menggesa mana-mana majikan supaya memberikan keutamaan kepada pekerja tempatan untuk mengisi kekosongan yang wujud dalam premis mereka.

“Sekiranya tiada sambutan daripada pekerja tempatan, maka majikan diberikan kelonggaran untuk menggaji pekerja asing yang telah diberhentikan oleh majikan lama,” katanya dalam kenyataan media, hari ini.

Saravanan menambah, bagi majikan yang memerlukan pekerja asing dan setelah tiada pengisian kekosongan oleh pekerja tempatan di premis mereka maka boleh diisi kekosongan tersebut oleh pekerja asing sah yang telah kehilangan pekerjaan mereka.

Beliau memberitahu, kerajaan telah memberi kebenaran untuk penempatan semula pekerja dengan cara penggantian majikan bagi pekerja asing dalam sektor yang sama dan kini juga boleh untuk sektor yang lain tetapi ia bergantung kepada keadaan.

Borang permohonan untuk penggantian majikan bagi pekerja asing boleh dimuat turun dari laman sesawang jabatan iaitu jtksm.mohr.gov.my dan borang tersebut perlu dihantar sama ada secara serahan tangan ke Ibu Pejabat di Putrajaya atau serahan secara pos atau melalui e-mel di alamat ptm@mohr.gov.my. – Oleh HUSSAINI AMRAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.