nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Vaksin COVID-19 diberi percuma – PM

27 NOV: Vaksin COVID-19 akan diberikan secara percuma kepada rakyat Malaysia manakala warga asing akan dikenakan caj yang akan ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, pada masa yang sama, kerajaan tidak bercadang untuk mewajibkan pengambilan vaksin itu dan ia hanya akan diberikan kepada mereka yang bersetuju untuk mengambilnya secara sukarela terutama golongan berisiko dan mudah menghidapi penyakit.

“Saya dengar banyak pihak di luar sana sedang menunggu-nunggu untuk mendapatkan suntikan vaksinasi COVID-19 ini dan mereka hendak hidup seperti normal, tidak mudah dijangkiti dengan apa-apa penyakit.

“Pastinya kita harap dengan langkah yang kerajaan ambil untuk membekalkan vaksin ini nanti, maka lebih ramai rakyat dapat kita selamatkan daripada wabak ini pada masa depan,” katanya pada sidang media secara maya di sini.

Sidang media berkenaan turut dihadiri Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Adham Baba dan Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi, Khairy Jamaluddin.

Menurut Muhyiddin, dalam kajian terbaru syarikat penyelidikan global berpangkalan di United Kingdom (UK), YouGov, seramai 82 peratus rakyat Malaysia bersedia untuk divaksinasi dan beliau berharap jumlah itu kelak akan mencapai 100 peratus.

Mengulas kriteria pemilihan vaksin yang bakal dibekalkan nanti, katanya, keutamaan diberikan kepada vaksin berkualiti tinggi, selamat digunakan selain keberkesanannya berdasarkan hasil ujian klinikal yang dilakukan oleh syarikat terlibat.

“Selain itu harga dan kos sampingan seperti keperluan peralatan dan bahan pakai buang akan diambil kira dalam pertimbangan itu.

“Cumanya dalam peringkat awal ini, vaksin yang bakal dipasarkan nanti, tentulah harganya agak tinggi sedikit dan ada perbezaan antara satu pengeluar dengan pengeluar lain.

“Jika ada peluang untuk berunding bagi mendapat harga berpatutan, kita akan lakukan untuk dapatkan kos mampu milik untuk dibiayai bukan sahaja kerajaan tetapi juga pihak swasta di negara ini,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.