nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Defisit fiskal Malaysia bawah 4 peratus KDNK

29 DIS: Kerajaan komited meneruskan langkah pengurangan defisit fiskal negara bawah 4.0 peratus daripada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2021 walaupun pertumbuhan ekonomi dunia dijangka menguncup disebabkan kesan pandemik COVID-19.

Timbalan Menteri Kewangan I, Datuk Abdul Rahim Bakri berkata, walaupun defisit kerajaan telah dimulakan ketika krisis ekonomi tahun 1998 namun 97 peratus jumlah pinjaman merupakan pinjaman domestik yang melibatkan hampir 50 peratus dilanggan oleh Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP).

“Wang itu hanya digunakan untuk perbelanjaan pembangunan dan tidak digunakan bagi maksud-maksud lain. Walau bagaimanapun, kerajaan memang komited untuk mengurangkan defisit dan sebab itu di pelbagai peringkat defisit kita lebih kurang 3 peratus sahaja.

“Cuma bila berlaku kegawatan, sekarang kita terpaksa tambahkan pinjaman untuk jana semula ekonomi kerana ketika ini swasta tidak dapat berfungsi dan berbelanja dengan baik. Jadi, kerajaan akan cari jalan terbaik bagi mengurangkan defisit kerajaan,” katanya ketika menggulung perbahasan Rang Undang-Undang (RUU) Cukai Jualan (Pindaan) 2020 dalam sidang Dewan Negara, hari ini.

Terdahulu, Ahli Dewan Negara, Senator Mohd Apandi Mohamad ketika mencelah penggulungan Abdul Bakri membangkitkan kerajaan perlu melakukan rujukan dengan negara-negara luar bagi mengurangkan defisit negara khsusnya ketika kegawatan ekonomi.

Dewan Negara meluluskan RUU Cukai Jualan (Pindaan) 2020 setelah undian suara mendapati lebih ramai Ahli Dewan Negara yang bersetuju.

Dalam pada itu, menjawab pertanyaan Ahli Dewan Negara, Senator N Balasubramaniam yang meminta penjelasan berkaitan penggunaan kaedah sejarah dalam pengiraan cukai, Abdul Rahim menjelaskan cara itu dilaksanakan bagi menentukan nilai ambang untuk membatalkan pendaftaran cukai oleh sesebuah syarikat.

“Oleh sebab itu, di dalam pindaan ini setiap seorang berhenti harus menilai dari segi tambah nilainya melebihi RM500,000 atau tidak atau nilai ambang dia dan untuk mengira nilai tersebut, kena kembali kepada kaedah sejarah kerana permohonannya itu merupakan berasas atau tidak.

“Kalau pengiraan menunjukkan syarikat tersebut mempunyai tambah nilai melebihi RM500,000, ia tidak boleh dibatalkan pendaftarannya dan harus meneruskan namun jika ada bukti bahawa tidak boleh mencapai nilai ambang RM500,000 ia boleh dipertimbangkan dengan Jabatan Kastam Diraja Malaysia,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.