nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Polis buka kertas siasatan VIP didakwa langgar SOP PKP

19 MAC: Polis sudah membuka Kertas Enkuiri Polis (KEP) untuk memulakan siasatan dakwaan beberapa individu kenamaan (VIP) dan pemimpin politik termasuk menteri yang didakwa melanggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) termasuk merentas sempadan dari Lembah Klang ke Negeri Sembilan untuk menghadiri satu majlis perkahwinan baru-baru ini.

Ketua Polis Sepang, Wan Kamarul Azran Wan Yusof, berkata pihaknya sudah membuka siasatan susulan laporan polis daripada Parti Ikatan Demokratik Malaysia (Muda) kelmarin, mengenai perkara itu di Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi pada 16 Mac.

Wan Kamarul berkata siasatan berkenaan berada bawah seliaan polis Sepang kerana Pengasas Bersama Jawatankuasa Penaja Muda, Mutalib Uthman menyebut dalam laporan bahawa dia mengetahui mengenai tuduhan itu ketika dia berada di Sepang.

Difahamkan antara kes disiasat polis termasuklah isu penularan beberapa keping gambar tular di media sosial menunjukkan orang kenamaan, pemimpin politik dan Menteri Kabinet termasuk Menteri Kewangan Tengku Datuk Seri Zafrul Abdul Aziz, Ketua Pemuda UMNO, Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki dan ramai lagi yang dipercayai merentas daerah dan negeri untuk menghadiri majlis resepsi anak kepada Ahli Parlimen Jelebu, Datuk Jalaluddin Alias di Seremban pada 14 Mac lalu

Beliau berkata polis juga akan menyiasat program aktiviti berbasikal membabitkan Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Datuk Zuraida Kamaruddin dan satu majlis dihadiri oleh Menteri Wilayah Persekutuan, Tan Sri Annuar Musa.

“Polis belum sampai ke tahap untuk memanggil orang kenamaan, pemimpin politik dan Menteri Kabinet berkenaan lagi kerana masih di peringkat awal siasatan KEP.

“Sebab itulah sebagai permulaan kita akan gerakan pasukan penyiasat untuk merekod keterangan penganjur program terbabit yang tinggal di beberapa lokasi termasuk di Seremban, Negeri Sembilan dan Kuala Lumpur terlebih dahulu,” katanya ketika dihubungi wartawan FMT, hari ini.

Mengulas lanjut, Wan Kamarul berkata beliau yakin polis akan memperoleh banyak maklumat daripada penganjur untuk menyiapkan kertas KEP sebelum diserahkan kepada Ibu Pejabat Polis Kontijen (IPK) Selangor dan Bukit Aman bagi tindakan selanjutnya.

“KEP adalah kertas siasatan polis dan tiada kaitan dengan Akta 342 atau Ordinan Darurat lagi, kerana segala tindakan lanjut tertakluk terhadap penganjur dan kenamaan, pemimpin politik dan Menteri Kabinet berkenaan tertakluk kepada nasihat IPK Selangor dan Bukit Aman.

“Kita kena berhati-hati menangani setiap kes ini kerana membabitkan orang kenamaan, ahli politik dan Menteri Kabinet supaya tidak timbul sebarang salah faham dan masalah lain dikemudian harinya,” katanya.

Semalam, media melaporkan Parti Ikatan Demokratik Malaysia (MUDA) mengemukakan beberapa laporan mengenai menteri dan timbalan menteri yang didakwa melanggar SOP PKP.

Laporan itu turut disahkan Wan Kamarul dan polis membuka KEP bagi tujuan memulakan siasatan terhadap tuduhan berkenaan susulan laporan polis daripada MUDA mengenai dakwaan itu.

MUDA dikatakan membuat laporan polis mengenai perkara itu di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi pada 16 Mac.

Bagaimanapun, siasatan itu berada bawah seliaan polis Sepang kerana pengasas bersama jawatankuasa penaja MUDA, Mutalib Uthman menyebut dalam laporan bahawa beliau mengetahui mengenai tuduhan itu ketika berada di Sepang. – Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.