nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Dana RM17.1 bilion bantu rakyat terkesan COVID-19

26 SEPT: Kerajaan memperuntukkan dana keseluruhan RM17.1 bilion bagi memberikan bantuan kepada golongan terkesan akibat penularan COVID-19 termasuk Bantuan Prihatin Rakyat (BPR) kepada lebih 10 juta penerima manfaat berkenaan sehingga hujung tahun ini.

Menteri Kewangan, Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz berkata, bantuan berkenaan juga merangkumi Bantuan Khas COVID-19 (BKC) dan Bantuan Kehilangan Pendapatan (BKP) yang akan disalurkan kepada mereka yang layak bermula bulan depan hingga Disember nanti.

Tengku Zafrul berkata bagi bantuan BPR, secara keseluruhannya sebanyak RM9.6 bilion diperuntukkan yang memanfaatkan 8.5 juta penerima bagi tahun ini.

“Seperti diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, proses pengkreditan Fasa 3 dan Rayuan BPR dilaksanakan mulai Isnin ini yang memanfaatkan seramai 3.6 juta penerima terdiri daripada penerima sedia ada kategori isi rumah dan mereka yang lulus Rayuan BPR melibatkan peruntukan berjumlah RM2.82 bilion.

TENGKU ZAFRUL

“Untuk BPR Fasa 3, setiap penerima bakal memperoleh sehingga RM1,400 manakala penerima bayaran Rayuan BPR menerima sehingga RM2,300 mengikut kategori kelayakan masing-masing,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Mengulas lanjut, Tengku Zafrul berkata, pembayaran itu adalah penyaluran penuh baki nilai yang sepatutnya diterima penerima BPR dalam meringankan beban mereka yang masih terkesan akibat COVID-19.

Beliau berkata kerajaan sentiasa peka dengan keperluan semasa dan komited dalam memastikan kesejahteraan Keluarga Malaysia.

“Dari aspek perlindungan sosial jangka panjang, pelan Perkukuh Pelaburan Rakyat (PERKUKUH) juga sedang menerokai langkah-langkah meningkatkan liputan dan kecukupan perlindungan sosial bagi memastikan rakyat Malaysia mendapat perlindungan serta kemampuan dalam memperbaiki taraf hidup mereka.

“Aspek jaringan keselamatan sosial terutamanya untuk golongan rentan juga terus diberi tumpuan di dalam Bajet 2022,” katanya. – Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.