nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Pembukaan Pulau Tioman, Genting Highlands ditangguh

28 SEPT: Gelembung pelancongan domestik di Pulau Tioman dan Genting Highlands, Pahang yang disasarkan untuk dibuka pada 1 Oktober ini akan ditangguhkan.

Ia susulan kenyataan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob yang memaklumkan pembukaan pusat, pulau dan kawasan pelancongan serta aktiviti rentas negeri hanya apabila kadar vaksinasi negara mencapai 90 peratus populasi dewasa.

Pengurus Besar Tourism Pahang, Kamaruddin Ibrahim, berkata hanya penduduk Pahang dibenarkan berkunjung ke destinasi pelancongan di negeri berkenaan mengikut prosedur operasi standard (SOP) ketat yang ditetapkan.

“Bagi pelancong luar yang sudah membuat tempahan, kami minta mereka hubungi pengusaha pelancongan masing-masing untuk tindakan lanjut, sama ada tangguh atau sebagainya,” katanya kepada pemberita selepas meninjau pelaksanaan SOP Pulau Tioman di pintu masuk utama Terminal Feri Jeti Teluk Gading (dahulunya Tanjung Gemok), hari ini.

Media sebelum ini melaporkan Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya (MOTAC) mencadangkan selepas Pulau Langkawi, Kedah, tiga lagi destinasi dibuka kepada pelancong menerusi gelembung pelancongan domestik iaitu Genting Highlands, Pulau Tioman dan Melaka.

Mengenai SOP di Pulau Tioman, Kamaruddin berkata antara peraturan dikenakan ialah pengunjung mesti lengkap divaksin dan mengemukakan keputusan ujian saringan COVID-19 masing-masing sebelum menaiki feri.

Sekiranya pengunjung membuat saringan kendiri, katanya, mereka boleh membeli kit ujian kendiri di jeti atau di tempat lain, namun ujian mesti dilakukan di terminal jeti.

“Bagi individu yang melakukan ujian di klinik, mereka perlu membawa surat keputusan ujian untuk diperiksa terlebih dahulu sebelum dibenarkan menaiki feri.

“Dengan melakukan ujian saringan, ia turut memberi keyakinan kepada pengusaha pelancongan menerima pengunjung di lokasi mereka,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.