nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

MP Tumpat bidas PH sisihkan 3 stesen ECRL di Kelantan

29 SEPT : Ahli Parlimen PAS Tumpat, Datuk Che Abdullah Mat Nawi mendedahkan pengurangan Projek Laluan Rel Pantai Timur (ECRL) ketika di zaman pemerintahan Pakatan Harapan (PH) disebabkan keputusan untuk menyisihkan tiga stesen yang berpusat di Kelantan.

Che Abdullah berkata, stesen yang terlibat adalah stesen Pengkalan Kubor, Wakaf Baharu dan Jelawat yang merupakan pembangunan yang sangat penting buat penduduk di Kelantan khususnya di kawasan sekitar tersebut.

“Rupa-rupanya apa yang digembar-gemburkan kononnya berjaya turunkan kos pelaksanaan ECRL hanyalah dengan mengurangkan stesen-stesen ECRL dan memendekkan landasan, sekaligus memangsakan kawasan sepatutnya dibangunkan demi mengurangkan keseimbangan ekonomi sedia ada, atau lebih tepat memangsakan rakyat Kelantan dan Tumpat itu sendiri.

“Dengan mengenepikan segala mainan politik dan penipuan terhadap rakyat oleh kerajaan PH dan selaras hasrat kerajaan sekarang untuk memacu pertumbuhan di negeri-negeri yang dikatakan kurang membangun Dalam Rancangan Malaysia Ke 12 (RMKe-12), maka pembinaan stesen di tiga kawasan tersebut perlu dipertimbangan semula.

Datuk Che Abdullah Mat Nawi

“Selaras dengan jajaran asal ECRL sebelum  ini, kerajaan perlu pastikan laluan tidak melibatkan kawasan perumahan yang padat sehingga menyusahkan masyarakat setempat,” katanya ketika membahaskan RMKe-12 di persidangan Dewan Rakyat, hari ini.

Dalam pada itu, mengulas berkenaan Agenda Transformasi Sektor Air 2040 (WST 2040), Che Abdullah mengharapkan agar Kementerian Alam Sekitar dan Air (KASA) dapat melaksanakannya dengan serius agar dapat memitigasi isu-isu yang berlaku.

“Ini penting bagi memastikan isu air dapat diselesaikan dan kementerian juga memberi tempoh sehingga 2030 untuk menyelesaikan masalah  isu air di Kelantan.

“Pelaksanaan projek air di Kelantan itu merangkumi pembinaan empangan baharu, pengantian paip air lama dan usang yang telah mencecah 40 tahun serta melibatkan kira-kira 5,000 kilometer paip di Kelantan.

“Justeru, kerajaan harus memastikan agar kesemua projek penyelesaian air di Kelantan dapat dilaksanakan secara telus dalam memastikan penyelesaian air yang diharapkan selama ini oleh rakyat di negeri ini dapat dinoktahkan,” katanya.  – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.